Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Benny Andersson
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Benny Bror Göran Andersson
Występuje jako: Benny Andersson

Płeć: mężczyzna
Data urodzenia: 1946-12-16
Wiek: 73 lat
Urodzeni w grudniu
Znak zodiaku: Strzelec
Miejsce urodzenia: Sztokholm, Szwecja
Wzrost: 177
Małżeństwa :
Frid Lyngstad (6 października 1978 - 26 listopada 1981) (rozwiedziony)
Mona Nörklit (Od 3 grudnia 1981) (1 dziecko)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Benny Andersson grał w filmach

Benny Andersson - filmografia aktorska

Super Troupers: 30 Years of ABBA / Super Troupers: 30 Years of ABBA (2004) jako on sam
ABBA. Film / ABBA: The Movie (1977) jako Benny

Benny Andersson - jako producent

Mamma Mia! / Mamma Mia! (2008)

Benny Andersson - jako twórca muzyki

Mamma Mia! / Mamma Mia! (2008)
Do ciebie, człowieku / Du levande (2007)
Puder / Puder (2001)
Pieśni z drugiego piętra / Sånger från andra våningen (2000)
Nu är pappa trött igen! / Nu är pappa trött igen! (1996)
Hemliga vännen, Den / Hemliga vännen, Den (1990)
ABBA. Film / ABBA: The Movie (1977) jako Benny Andersson

Benny Andersson - jako twórca zdjęć

Puder / Puder (2001)