Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Birgitte Federspiel
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Karen Birgitte Federspiel
Występuje jako: Birgitte Federspiel

Data urodzenia: 1925-09-06
Wiek: 94 lat
Urodzeni w wrześniu
Znak zodiaku: Panna
Miejsce urodzenia: Kopenhaga, Dania
Małżeństwa :
trzykrotnie zamężna Jens Ø
Henning Ahrensborg (14.02.1949 - 24.10.1951, jego śmierć)
Freddy Koch (od 1953, rozwód)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Birgitte Federspiel gra w filmach

Birgitte Federspiel - filmografia aktorska

Kot / Kat (2001) jako Gundine
Barbara / Barbara (1997) jako Ellen Katrine
Lykkefanten / Lykkefanten (1997) jako Babka
Sidste akt / Sidste akt (1987) jako Lotta Henderson
Peter von Scholten / Peter von Scholten (1987) jako Dronning Caroline Amalie
Min farmors hus / Min farmors hus (1984) jako Ciotka Laura
Fængslende feriedage / Fængslende feriedage (1978) jako Cornelia Møller
Nyt legetøj / Nyt legetøj (1977) jako Anna
Nitten røde roser / Nitten røde roser (1974) jako Louise Bech
Fru Geesches frihed / Fru Geesches frihed (1973) jako Pani Geesche
Gang Olsena w amoku / Olsen-Banden går amok (1973) jako Ragna córka kupca
Czerwona płachta / Rode kappe, Den (1967) jako Wdowa po królu Hamundzie
Søskende / Søskende (1966) jako Irene
Głód / Sult (1966) jako Siostra Ylajali
Dyden går amok / Dyden går amok (1966) jako Inga Forstmand
Døden kommer til middag / Døden kommer til middag (1964) jako Merete Lindberg
Gudrun / Gudrun (1963) jako Husværtinden
Dronningens vagtmester / Dronningens vagtmester (1963) jako Kulsoen
Hvis lille pige er du? / Hvis lille pige er du? (1963) jako Pani Jansen
Gøngehøvdingen / Gøngehøvdingen (1961) jako Kulsoen
Komtessen / Komtessen (1961) jako Gevinde Sonja Hardenborg
Charles' tante / Charles' tante (1959) jako Donna Lucia d'Alvadorez/Lise Holm
Amor i telefonen / Amor i telefonen (1957) jako Misse Lieberg
Kispus / Kispus (1956) jako Dora
Adam i Ewa / Adam og Eva (1953) jako Antikvarens kone
Kærlighedsdoktoren / Kærlighedsdoktoren (1952) jako Bente Berg
Familien Schmidt / Familien Schmidt (1951) jako Gerd Møller
Susanne / Susanne (1950) jako Doris Rudholt
I de lyse nætter / I de lyse nætter (1948) jako Grethe
Jeg mødte en morder / Jeg mødte en morder (1943) jako Pige på cykel niewymieniony w czołówce
Ta' briller på / Ta' briller på (1942) jako Birgit Ernst

Birgitte Federspiel - jako producent

Nyt legetøj / Nyt legetøj (1977) jako producent
Gudrun / Gudrun (1963) jako producent

Birgitte Federspiel - jako twórca muzyki

Nyt legetøj / Nyt legetøj (1977)
I de lyse nætter / I de lyse nætter (1948)