Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Alan Cumming
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Występuje jako: Alan Cumming

Płeć: mężczyzna
Data urodzenia: 1965-01-27
Wiek: 55 lat
Urodzeni w styczniu
Znak zodiaku: Wodnik
Miejsce urodzenia: Aberfeldy, Perthshire, Szkocja, Wielka Brytania
Wzrost: 178
Małżeństwa :
Hilary Lyon (1985 - 1993) (rozwiedziony)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Alan Cumming grał w filmach

Alan Cumming - filmografia aktorska

Dali 3D / Dali 3D (2012) jako Dali
Burleska / Burlesque (2010) jako Alexis
Jackboots on Whitehall / Jackboots on Whitehall (2010) jako Hitler głos
Świat rzeki / Riverworld (2010) jako Judas Caretaker
Tempest, The / Tempest, The (2010) jako Sebastian
Sir Billi / Sir Billi (2010) jako Koza Gordon ang. głos
Cat Tale / Cat Tale (2010) jako Newton głos
Boogie Woogie / Boogie Woogie (2009) jako Dewey
Dare / Dare (2009) jako Grant
Zemsta nieboszczyka / Suffering Man's Charity (2007) jako John Vandermark
Show biznes: droga na Broadway / ShowBusiness: The Road to Broadway (2007) jako on sam
Full Grown Men / Full Grown Men (2006) jako Autostopowicz
Rozterki Gray / Gray Matters (2006) jako Gordy
Duma i uprzedzenie / Pride & Prejudice (2005) jako Posłaniec niewymieniony w czołówce
Dziedzic maski / Son of the Mask (2005) jako Loki
Podstępny Ripley / Ripley Under Ground (2005) jako Jeff Constant
Miejsce zwane domem / Sweet Land (2005) jako Frandsen
Eighteen / Eighteen (2005) jako Ojciec Chris
Marihuanowe szaleństwo / Reefer Madness: The Movie Musical (2005) jako Wykładowca
Nigdylandia / Neverwas (2005) jako Jake
Bam Bam and Celeste / Bam Bam and Celeste (2005) jako Eugene
Garfield / Garfield (2004) jako Persnikitty (głos)
X-Men 2 / X2 (2003) jako Kurt Wagner/Nightcrawler
Mali Agenci 3D: Trójwymiarowy odjazd / Spy Kids 3-D: Game Over (2003) jako Fegan Floop
Pits / Pits (2003) jako Pan Williams
Cinemagique / Cinemagique (2002) jako Czarodziej
W poszukiwaniu Debry Winger / Searching for Debra Winger (2002) jako niewymieniony w czołówce on sam
Mali agenci 2: Wyspa marzeń / Spy Kids 2: Island of Lost Dreams (2002) jako Fegan Floop
Nicholas Nickleby / Nicholas Nickleby (2002) jako Pan Folair
Josie i kociaki / Josie and the Pussycats (2001) jako Wyatt Frame
Party na słodko / Anniversary Party, The (2001) jako Joe Therrian
Mali agenci / Spy Kids (2001) jako Fegan Floop
Investigating Sex / Investigating Sex (2001) jako Sevy
Urbania / Urbania (2000) jako Brett
Flintstonowie: Niech żyje Rock Vegas! / Flintstones in Viva Rock Vegas, The (2000) jako Mick Jagged/Wielki Gazoo
Dorwać Cartera / Get Carter (2000) jako Jeremy Kinnear
Człowiek firmy / Company Man (2000) jako Generał Batista
Tytus Andronikus / Titus (1999) jako Saturninus
Plunkett i Macleane / Plunkett & Macleane (1999) jako Lord Rochesteri
Oczy szeroko zamknięte / Eyes Wide Shut (1999) jako Recepcjonista
Spice World / Spice World (1997) jako Piers Cutherton-Smyth
Romy i Michele na zjeździe absolwentów / Romy and Michele's High School Reunion (1997) jako Sandy Frink
For My Baby / For My Baby (1997) jako Daniel Orgelbrand
Emma / Emma (1996) jako Rev. Elton
Spal swój telefon / Burn Your Phone (1996) jako Andy
W kręgu przyjaciół / Circle of Friends (1995) jako Sean Walsh
GoldenEye / GoldenEye (1995) jako Boris Grishenko
Dwóch ojców / Second Best (1994) jako Bernard
Czarny książę / Black Beauty (1994) jako Black Beauty
Airzone Solution, The / Airzone Solution, The (1993) jako MacNamara
Prague / Prague (1992) jako Alexander Novak
Bernard i dżinn / Bernard and the Genie (1991) jako Bernard Bottle
Accidental Death of an Anarchist, The / Accidental Death of an Anarchist, The (1983)

Alan Cumming - jako reżyser

Zemsta nieboszczyka / Suffering Man's Charity (2007)
Party na słodko / Anniversary Party, The (2001) jako Alan Cumming
Spal swój telefon / Burn Your Phone (1996)

Alan Cumming - jako scenarzysta

Party na słodko / Anniversary Party, The (2001) jako Alan Cumming

Alan Cumming - jako producent

Zemsta nieboszczyka / Suffering Man's Charity (2007) jako producent wykonawczy
Party na słodko / Anniversary Party, The (2001) jako producent

Zdjęcia gwiazd

Alan Cumming, fot. Kino ?wiat Alan Cumming, fot. Warner Alan Cumming, fot. Syrena
Zobacz więcej...
Plotki Alan Cumming

Alan Cumming z przedwcześnie emerytowanym Jamesem Franco

Newsy Alan Cumming

Emmy Rossum ryzykuje wszystko