Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Adrian Pintea
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Adrian Virgil Pintea
Występuje jako: Adrian Pintea

Data urodzenia: 1954-10-09
Wiek: 65 lat
Urodzeni w październiku
Znak zodiaku: Waga
Miejsce urodzenia: Beius, Rumunia
Małżeństwa :
Lavinia Tatomir Pintea (od 25.12.2000 do jego śmierci)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Adrian Pintea gra w filmach

Adrian Pintea - filmografia aktorska

7 sekund / 7 Seconds (2005) jako Graphini
Vlad / Vlad (2003) jako Iancu de Hunedoara
Dracula the Impaler / Dracula the Impaler (2002) jako Vambery
Grupa specjalna / Elite, The (2001) jako Commandor Reese
Wróg mojego wroga / Diplomatic Siege (1999) jako Goran
Kapitan Conan / Capitaine Conan (1996) jako Médecin Bucarest
Alibi, Das / Alibi, Das (1995) jako Jan
Nostradamus / Nostradamus (1994) jako Lekarz
Przyczajona groza / Lurking Fear (1994) jako Ryan
Android / Mandroid (1993) jako Zabójca
Bulgare de huma, Un / Bulgare de huma, Un (1989) jako Mihai Eminescu
Dziewczyna z lasu / Padureanca (1987) jako Iorgovan Jr.
Iancu Jianu, haiducul / Iancu Jianu, haiducul (1981) jako Iancu Jianu
Iancu Jianu, zapciul / Iancu Jianu, zapciul (1980) jako Iancu Jianu