Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Mickey Rourke
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Philip Andre Rourke Jr.
Występuje jako: Mickey Rourke

Płeć: mężczyzna
Data urodzenia: 1956-09-16
Wiek: 60 lat
Urodzeni w wrześniu
Znak zodiaku: Panna
Miejsce urodzenia: Schenectady, Nowy Jork, USA
Wzrost: 180
Małżeństwa :
Debra Feuer (1981 - 1989) (rozwiedziony)
Carré Otis (26 czerwca 1992 - grudnia 1998) (rozwiedziony)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Mickey Rourke grał w filmach

Mickey Rourke - filmografia aktorska

Immortals 3D / Immortals (2011) jako Król Hyperion
Broken Horses / Broken Horses (2010)
Iron Man 2 / Iron Man 2 (2010) jako Ivan Vanko / Whiplash
Niezniszczalni / Expendables, The (2010) jako Tool
13 / 13 (2010) jako Jefferson
Informers, The / Informers, The (2009) jako Peter
Killshot / Killshot (2009) jako Armand Degas
Zapaśnik / Wrestler, The (2008) jako Randy 'The Ram' Robinson
Alex Rider: Misja Stormbreaker / Stormbreaker (2006) jako Darrius Sayle
Domino / Domino (2005) jako Ed Mosbey
Sin City - Miasto grzechu / Sin City (2005) jako Marv
Człowiek w ogniu / Man on Fire (2004) jako Jordan
Tupac: Zmartwychwstanie / Tupac: Resurrection (2003) jako konsultant filmu
Jeźdźcy Apokalipsy / Masked and Anonymous (2003) jako Edmund
Pewnego razu w Meksyku: Desperado 2 / Once Upon a Time in Mexico (2003) jako Billy
Spun / Spun (2002) jako "Kucharz"
Niebezpieczne miasto / Picture Claire (2001) jako Eddie
Zabójcze karaluchy / They Crawl (2001) jako Tiny Frakes
Obietnica / Pledge, The (2001) jako Jim Olstad
Gniazdo os / Animal Factory (2000) jako Jan the Actress
Dorwać Cartera / Get Carter (2000) jako Cyrus Paice
Cousin Joey / Cousin Joey (1999)
Shergar / Shergar (1999) jako Gavin O'Rourke
W ciemnych okularach / Shades (1999) jako Paul Sullivan
Out in Fifty / Out in Fifty (1999) jako Jack Bracken
Oko w oko z życiem / Buffalo '66 (1998) jako Bookie
Lekcja życia / Thicker than blood (1998) jako ojciec Frank Larkin
Cienka czerwona linia / Thin Red Line, The (1998) jako Żołnierz sceny usunięte
Czwartek / Thursday (1998) jako det. Kasarov
Ryzykanci / Double Team (1997) jako Stavros
Zaklinacz deszczu / Rainmaker, The (1997) jako Bruiser Stone
Następne dziewięć i pół tygodnia / Another 9 1/2 Weeks (1997) jako John
Bullet / Bullet (1996) jako Butch "Bullet" Stein
Czas upadku / Fall Time (1995) jako Florence
Ostatni żywy bandyta / Last Outlaw, The (1993) jako Graff
Białe piaski / White Sands (1992) jako Gorman Lennox
Harley Davidson i Marlboro Man / Harley Davidson and the Marlboro Man (1991) jako Harley Davidson
Godziny rozpaczy / Desperate Hours (1990) jako Michael Bosworth
Przystojniak / Johnny Handsome (1989) jako John Sedley
Dzika Orchidea / Wild Orchid (1989) jako Wheeler
Franciszek / Francesco (1989) jako Francesco
Swój chłopak / Homeboy (1988) jako Johnny Walker
Harry Angel / Angel Heart (1987) jako Harry Angel
Modlitwa za konających / Prayer for the Dying, A (1987) jako Martin Fallon
Ćma barowa / Barfly (1987) jako Henry Chinaski
9 1/2 tygodnia / Nine 1/2 Weeks (1986) jako John
Rok smoka / Year of the Dragon (1985) jako Stanley White
Papież z Greenwich Village / Pope of Greenwich Village, The (1984) jako Charlie
Eureka / Eureka (1983) jako Aurelio D'Amato
Rumble Fish / Rumble Fish (1983) jako The Motorcycle Boy
Diner / Diner (1982) jako Robert 'Boogie' Sheftell
Żar ciała / Body Heat (1981) jako Teddy Lewis
Akt miłości / Act of Love (1980) jako Joseph Cybulkowski
Wrota niebios / Heaven's Gate (1980) jako Nick Ray
Miasto w strachu / City in Fear (1980) jako Tony Pate
1941 / 1941 (1979) jako szeregowiec Reese

Mickey Rourke - jako scenarzysta

Bullet / Bullet (1996)
Swój chłopak / Homeboy (1988)

Zdjęcia gwiazd

Mickey Rourke Mickey Rourke Mickey Rourke, fot. CinePix Mickey Rourke Mickey Rourke Mickey Rourke fot. UIP Mickey Rourke Elena Kuletskaya i Mickey Rourke Mickey Rourke Mickey Rourke Mickey Rourke
Zobacz więcej...
Nagrody Mickey Rourke

Nagroda: Złoty Glob za film Zapaśnik (The Wrestler), rok 2009 w kategorii: Najlepszy aktor - Dramat
Nagroda: Oscar za film Zapaśnik (The Wrestler), rok 2009 w kategorii: Najlepszy aktor

Plotki Mickey Rourke

Zobacz walkę Henry'ego Cavilla z Mickeyem Rourke
Dakota Fanning okradnie gangstera
Mickey Rourke bez zębów
Mickey Rourke i Til Schweiger z nieustraszonym kurierem
Megan Fox kocha Mickeya Rourke'a na zabój
Megan Fox kocha Mickeya Rourke'a na zabój
Ciężka wierność Mickeya Rourke
Mickey Rourke nie szanuje Hollywood
Mickey Rourke zły po rosyjsku
Robert Downey Jr.: Mickey Rourke jest dziwaczny
Łóżkowy rekord Mickeya Rourke'a
Megan Fox najlepszą aktorką
Mickey Rourke i dar z nieba
Mickey Rourke nie jedzie do Moskwy
Gary Busey nie podoba się internautom
Mickey Rourke już nie chce aktorek
Ksiądz uratował życie Mickeya Rourke'a
Mickey Rourke bał się cycków
Mickey Rourke odesłał Freidę Pinto do łóżka
Nicolas Cage miał być zapaśnikiem

Newsy Mickey Rourke

Mickey Rourke sportowcem-gejem?
Pierwsza klasa dla Matthew Vaughna
"13" Mickeya Rourke'a
Mickey Rourke Czyngis-chanem?
Gene Hackman znów u Tony'ego Scotta
Tony Scott z gwiazdami na Placu Poczdamskim
Kellan Lutz bogiem mórz
Ron Perlman zamiast Mickeya Rourke
Mickey Rourke z mitycznymi herosami
Mickey Rourke ojcem Conana