Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Alan Arkin
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Alan Wolf Arkin
Występuje jako: Alan Arkin

Płeć: mężczyzna
Data urodzenia: 1934-03-26
Wiek: 85 lat
Urodzeni w marcu
Znak zodiaku: Baran
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA
Wzrost: 175
Małżeństwa :
Jeremy Yaffe (1955 - 1960) (rozwiedziony, 2 dzieci)
Barbara Dana (16 czerwca 1964 - ?) (rozwiedziony, 1 dziecko)
Suzanne Arkin

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Alan Arkin grał w filmach

Alan Arkin - filmografia aktorska

Prywatne życie Pippy Lee / Private Lives of Pippa Lee, The (2009) jako Herb
City Island / City Island (2009) jako Michael Malakov
Marley i Ja / Marley & Me (2008) jako Arnie Klein
Sunshine Cleaning / Sunshine Cleaning (2008) jako Joe
Marley i Ja / Marley & Me (2008) jako Arnie Klein
Dorwać Smarta / Get Smart (2008) jako Szef
Transfer / Rendition (2007) jako Senator Hawkins
Śnięty Mikołaj 3 / Santa Clause 3: The Escape Clause, The (2006) jako Bud Newman
Zrzęda / Raising Flagg (2006) jako Flagg Purdy
Na rozstaju dróg / Novice, The (2006) jako Ojciec Benkhe
Mała Miss / Little Miss Sunshine (2006) jako Grandpa
Firewall / Firewall (2006) jako Arlin Forester
Czekając na cud / Noel (2004) jako Artie
Eros / Eros (2004) jako Dr. Pearl / Hal
Pancho Villa we własnej osobie / And Starring Pancho Villa as Himself (2003) jako Sam Drebben
Akta z Pentagonu / Pentagon Papers, The (2003) jako Harry Rowen
Ulubieńcy Ameryki / America's Sweethearts (2001) jako Terapeuta
Wojna Variana / Varian's War (2001) jako Freier
Jakub kłamca / Jakob the Liar (1999) jako Max Frankfurter
Slumsy Beverly Hills / Slums of Beverly Hills (1998) jako Murray Abramowitz
Gattaca - Szok przyszłości / Gattaca (1997) jako Detektyw Hugo
Cztery dni we wrześniu / O Que É Isso, Companheiro? (1997) jako Charles Burke Elbrick
Zabijanie na śniadanie / Grosse Pointe Blank (1997) jako Dr Oatman
Matka noc / Mother Night (1996) jako George Kraft
Tropem Hecka / Heck's Way Home (1996)
Braterskie porachunki / Steal Big, Steal Little (1995) jako Lou Perilli
Działo zagłady / Doomsday Gun (1994) jako Colonel Yossi
Małolat / North (1994) jako Sędzia Buckle
Piekielna gorączka / Taking the Heat (1993) jako Tommy Canard
Samuel Beckett Is Coming Soon / Samuel Beckett Is Coming Soon (1993) jako Reżyser
Poślubiłem morderczynię / So I Married an Axe Murderer (1993) jako Kapitan policji szef Tony'ego niewymieniony w czołówce
Glengarry Glen Ross / Glengarry Glen Ross (1992) jako George Aaronow
Człowiek rakieta / Rocketeer, The (1991) jako Peevy
Niebieski cadillac / Coupe de Ville (1990) jako Fred Libner
Edward Nożycoręki / Edward Scissorhands (1990) jako Bill Boggs
Hawana / Havana (1990) jako Joe Volpi
Rodzina za wszelką cenę / Necessary Parties (1988) jako Archie Corelli
Ucieczka z Sobiboru / Escape from Sobibor (1987) jako Leon Feldhendler
Śmiertelny interes / Deadly Business, A (1986) jako Harold Kaufman
Joshua dawniej i dziś / Joshua Then and Now (1985) jako Reuben Shapiro
Czwarty król / Fourth Wise Man, The (1985) jako Orontes
Terror in the Aisles / Terror in the Aisles (1984) jako Roak Wait Until Dark zdjęcia
Powrót Kapitana Niezwyciężonego / Return of Captain Invincible, The (1983) jako Captain Invincible
Ostatni jednorożec / Last Unicorn, The (1982) jako Schmendrick głos
Full Moon High / Full Moon High (1981) jako Dr Brand
Improper Channels / Improper Channels (1981) jako Jeffrey Martley
Chu Chu and the Philly Flash / Chu Chu and the Philly Flash (1981) jako Flash
Sztukmistrz z Lublina / Magician of Lublin, The (1979) jako Yasha Mazur
Fire Sale / Fire Sale (1977) jako Ezra Fikus
Siedmio-procentowy roztwór / Seven-Per-Cent Solution, The (1976) jako Dr Sigmund Freud
Rafferty i dziewczyny / Rafferty and the Gold Dust Twins (1975) jako Gunny Rafferty
Hollywoodzki kowboj / Hearts of the West (1975) jako Bert Kessler
Szaleni detektywi / Freebie and the Bean (1974) jako Bean
Deadhead Miles / Deadhead Miles (1972) jako Cooper
Last of the Red Hot Lovers / Last of the Red Hot Lovers (1972) jako Barney Cashman
Sposób na Alfreda / Little Murders (1971) jako Lieutenant Practice
Paragraf 22 / Catch-22 (1970) jako Kapitan John Yossarian
Popi / Popi (1969) jako Abraham Rodriguez
Monitory / Monitors, The (1969)
Inspektor Closeau / Inspector Clouseau (1968) jako Inspektor Jacques Clouseau
Serce to samotny myśliwy / Heart Is a Lonely Hunter, The (1968) jako John Singer
Doczekać zmroku / Wait Until Dark (1967) jako Roat / Roat Jr. / Roat Sr.
Siedem razy kobieta / Woman Times Seven (1967) jako Fred
Rosjanie nadchodzą / Russians Are Coming, the Russians Are Coming, The (1966) jako Porucznik Rozanov
That's Me / That's Me (1963)

Alan Arkin - jako reżyser

Arigo / Arigo (2000)
Samuel Beckett Is Coming Soon / Samuel Beckett Is Coming Soon (1993)
Fire Sale / Fire Sale (1977)
Sposób na Alfreda / Little Murders (1971)
T.G.I.F. / T.G.I.F. (1967) jako Alan Arkin

Alan Arkin - jako scenarzysta

Arigo / Arigo (2000)
Samuel Beckett Is Coming Soon / Samuel Beckett Is Coming Soon (1993)
Rodzina za wszelką cenę / Necessary Parties (1988)
T.G.I.F. / T.G.I.F. (1967) jako Alan Arkin

Alan Arkin - jako producent

Samuel Beckett Is Coming Soon / Samuel Beckett Is Coming Soon (1993) jako producent

Zdjęcia gwiazd

Alan Arkin, fot. CinePix Alan Arkin Alan Arkin fot. Warner Bros. Poland
Zobacz więcej...
Nagrody Alan Arkin

Nagroda: Oscar za film Serce to samotny myśliwy (The Heart Is a Lonely Hunter), rok 1969 w kategorii: Najlepszy aktor
Nagroda: Oscar za film The Russians Are Coming the Russians Are Coming, rok 1967 w kategorii: Najlepszy aktor
Nagroda: Złoty Glob za film Ucieczka z Sobiboru (Escape from Sobibor), rok 1988 w kategorii: Najlepszy aktor w mini serialu lub filmie TV
Nagroda: Złoty Glob za film Popi, rok 1970 w kategorii: Najlepszy aktor - Dramat
Nagroda: Złoty Glob za film Serce to samotny myśliwy (The Heart Is a Lonely Hunter), rok 1969 w kategorii: Najlepszy aktor - Dramat
Nagroda: Złoty Glob za film The Russians Are Coming the Russians Are Coming, rok 1967 w kategorii: Najlepszy aktor - Musical/Komedia
Nagroda: Złoty Glob za film The Russians Are Coming the Russians Are Coming, rok 1967 w kategorii: Najbardziej obiecujący aktor
Nagroda: Oscar za film Mała Miss (Little Miss Sunshine), rok 2007 w kategorii: Najlepszy aktor drugoplanowy

Plotki Alan Arkin

Jean-Claude Van Damme z Muppetami

Newsy Alan Arkin

Cenne skrzypce Grega Kinneara i Alana Arkina
Maria Bello matką Robin Wright Penn
Wyspa problemów Andy’ego Garcii
Keanu Reeves kochankiem Robin Wright Penn
Alan Arkin i adoptowany pies
Alan Arkin i Steve Carell jako tajni agenci
"Infiltracja" zwycięzcą Oscarów
Nagrody BAFTA przyznane
Alan Arkin znów w promieniach słońca