Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Bob Balaban
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Robert Elmer Balaban
Występuje jako: Bob Balaban

Płeć: mężczyzna
Data urodzenia: 1945-08-16
Wiek: 73 lat
Urodzeni w sierpniu
Znak zodiaku: Lew
Miejsce urodzenia: Chicago, Illinois, USA
Wzrost: 165

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Bob Balaban grał w filmach

Bob Balaban - filmografia aktorska

Howl / Howl (2010) jako Sędzia Clayton Horn
Krzyk Mody / Rage (2009) jako Pan White
Decydujący głos / Recount (2008) jako Ben Ginsberg
Życie od kuchni / No Reservations (2007) jako Terapeuta
Dedykacja / Dedication (2007) jako Arthur Planck
Kobieta w błękitnej wodzie / Lady in the Water (2006) jako Harry Farber
Radosne Purim / For Your Consideration (2006) jako Philip Koontz
Capote / Capote (2005) jako William Shawn
Kwestia zaufania / Trust The Man (2005) jako Terapeuta Tobey'a
Scene Stealers / Scene Stealers (2004) jako Jonathan Crouch Esq.
Koncert dla Irwinga / Mighty Wind, A (2003) jako Jonathan Steinbloom
Smoking / Tuxedo, The (2002) jako Winton Chalmers niewymieniony w czołówce
Majestic / Majestic, The (2001) jako Elvin Clyde
Ghost World / Ghost World (2001) jako ojciec
Gosford Park / Gosford Park (2001) jako Morris Weissman
Medal dla miss / Best in Show (2000) jako Dr. Theodore W. Millbank
Jakub kłamca / Jakob the Liar (1999) jako Kowalsky
Cradle Will Rock / Cradle Will Rock (1999) jako Harry Hopkins
Przejrzeć Harry'ego / Deconstructing Harry (1997) jako Richard
Definite Maybe, The / Definite Maybe, The (1997) jako Wolfe Rollins
Nocna zmiana / Late Shift, The (1996) jako Warren Littlefield
Gruszki na wierzbie / Pie in the Sky (1996) jako Paul Entamen
Niezła sztuka / Waiting for Guffman (1996) jako Lloyd Miller
Conversation with the Beast / Conversation with the Beast (1996) jako Pan Webster
Sknerus / Greedy (1994) jako Ed
Amos i Andrew / Amos & Andrew (1993) jako Dr. R.A. Roy Fink
Pieniądze albo miłość / For Love or Money (1993) jako Ed Drinkwater
Bob Roberts / Bob Roberts (1992) jako Michael Janes
Ściana strachu / Face of Fear, The (1990) jako Ira Preduski
Kula w łeb / Dead Bang (1989) jako Elliot Webly
2010: Odyseja kosmiczna / 2010 (1984) jako Dr R. Chandra
In Our Hands / In Our Hands (1984) jako on sam
Bez złych intencji / Absence of Malice (1981) jako Elliot Rosen
Odmienne stany świadomości / Altered States (1980) jako Arthur Rosenberg
Girlfriends / Girlfriends (1978) jako Martin
Bliskie spotkania trzeciego stopnia / Close Encounters of the Third Kind (1977) jako David Laughlin
Raport dla komisarza / Report to the Commissioner (1975) jako Joey Egan
Bank do obrobienia / Bank Shot (1974) jako Victor Karp
Making It / Making It (1971) jako Wilkie
Paragraf 22 / Catch-22 (1970) jako Kapitan Orr
Truskawkowe oświadczenie / Strawberry Statement, The (1970) jako Elliot
Ja, Natalia / Me, Natalie (1969) jako Morris
Nocny kowboj / Midnight Cowboy (1969) jako Student

Bob Balaban - jako reżyser

Bernard i Doris / Bernard and Doris (2007)
Ostatnie dobre chwile / Last Good Time, The (1994)
Mój chłopak zombie / My Boyfriend's Back (1993)

Bob Balaban - jako scenarzysta

Gosford Park / Gosford Park (2001)
Ostatnie dobre chwile / Last Good Time, The (1994)

Bob Balaban - jako producent

Victor in December / Victor in December (2007) jako producent
Definite Maybe, The / Definite Maybe, The (1997) jako producent wykonawczy
Ostatnie dobre chwile / Last Good Time, The (1994) jako producent

Nagrody Bob Balaban

Nagroda: Oscar za film Gosford Park, rok 2002 w kategorii: Najlepszy film