Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

?ke Fridell
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Występuje jako: ?ke Fridell

Data urodzenia: 1919-06-23
Wiek: 99 lat
Urodzeni w czerwcu
Znak zodiaku: Rak
Miejsce urodzenia: Gävle, Szwecja

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim ?ke Fridell gra w filmach

?ke Fridell - filmografia aktorska

Sängkamrater / Sängkamrater (1975) jako Ollie ojciec Paula alkoholik
Garaż / Garaget (1975) jako Ojciec Nancy
Dagmara i spółka / Dagmars Heta Trosor (1971) jako Igor Smirnov
Emigranci / Utvandrarna (1971) jako Aron
Kyrkoherden / Kyrkoherden (1970) jako Pan Paular
Kameleonterna / Kameleonterna (1969) jako Superintendent
Mej och dej / Mej och dej (1969) jako Customs officer
Komedi i Hägerskog / Komedi i Hägerskog (1968) jako Gunnarsson
Oto twoje życie / Här har du ditt liv (1966) jako Nicke Larsson
Pang i bygget / Pang i bygget (1966) jako Teobald Grym
Träfracken / Träfracken (1966) jako Bertil Durell
Svenska bilder / Svenska bilder (1964) jako Industrialist Kronvall
Drömpojken / Drömpojken (1964) jako Pettersson
Mordvapen till salu / Mordvapen till salu (1963) jako Rovan
Chans / Chans (1962) jako Wujek
Cudowna podróż / Nils Holgerssons underbara resa (1962) jako Pies na smyczy głos
Pärlemor / Pärlemor (1961) jako Marcus Wæbel
Av hjärtans lust / Av hjärtans lust (1960) jako Sjöberg
Bock i örtagård / Bock i örtagård (1958) jako David Jespersson
Twarz / Ansiktet (1958) jako Tubal
Stormträta, En / Stormträta, En (1958) jako Skarpneck
Siódma pieczęć / Sjunde inseglet, Det (1957) jako Plog kowal
Drömmares vandring, En / Drömmares vandring, En (1957) jako Terje
Amor i telefonen / Amor i telefonen (1957) jako Dyrektor Svensson
Skorpan / Skorpan (1956) jako Filip Schöling
Nocne dziecko / Nattbarn (1956) jako Ojciec Eva'y
Luffaren och Rasmus / Luffaren och Rasmus (1955) jako Policjant
Uśmiech nocy / Sommarnattens leende (1955) jako Frid
Ursula - Flickan i Finnskogarna / Ursula - Flickan i Finnskogarna (1953) jako Kåre Flatten
Wakacje z Moniką / Sommaren med Monika (1953) jako ojciec Moniki
Wieczór kuglarzy / Gycklarnas afton (1953) jako Oficer artylerii niewymieniony w czołówce
När syrenerna blomma / När syrenerna blomma (1952) jako Lekarz
Farlig kurva / Farlig kurva (1952) jako Sternberg
Spöke på semester / Spöke på semester (1951) jako Bovén agronom
Panna Julia / Fröken Julie (1951) jako Robert
När kärleken kom till byn / När kärleken kom till byn (1950) jako Johan
Restaurant Intim / Restaurant Intim (1950) jako Gość w restauracji niewymieniony w czołówce
Hjärter knekt / Hjärter knekt (1950) jako Berra
Två trappor över gården / Två trappor över gården (1950) jako Strażnik
Regementets ros / Regementets ros (1950) jako Oficer Knislund
Gatan / Gatan (1949) jako Gustaf Persson
Tylko matka / Bara en mor (1949) jako Inspektor
Smeder på luffen / Smeder på luffen (1949) jako Jernberg
Huset nr 17 / Huset nr 17 (1949) jako Brandt
Więzienie / Fängelse (1949) jako Mężczyzna w pensjonacie niewymieniony w czołówce
Stora Hoparegränd och himmelriket / Stora Hoparegränd och himmelriket (1949) jako Bister
Kvinnan som försvann / Kvinnan som försvann (1949) jako Lövdahl
Jag är med eder... / Jag är med eder... (1948) jako Carlsson
Lars Hård / Lars Hård (1948) jako Strażnik - sadysta w L?ngholmen
Främmande hamn / Främmande hamn (1948) jako Steward
Onda ögon / Onda ögon (1947) jako Sven
Krigsmans erinran / Krigsmans erinran (1947) jako Åkesson
När ängarna blommar / När ängarna blommar (1946) jako Emil Nicklasson
Deszcz pada na naszą miłość / Det regnar på vår kärlek (1946) jako Czcigodny
Iris i serce porucznika / Iris och löjtnantshjärta (1946) jako Oficer niewymieniony w czołówce
Klockan på Rönneberga / Klockan på Rönneberga (1944) jako Urzędnik na przyjęciu majora
Flickan och djävulen / Flickan och djävulen (1944) jako Młody mężczyzna na uroczystości zbierania zboża niewymieniony w czołówce