Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Andrzej Hudziak
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Występuje jako: Andrzej Hudziak

Płeć: mężczyzna
Data urodzenia: 1955-02-27
Wiek: 65 lat
Urodzeni w lutym
Znak zodiaku: Ryby
Miejsce urodzenia: Kraków, Polska

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Andrzej Hudziak grał w filmach

Andrzej Hudziak - filmografia aktorska

Pod światło / Pod światło (2010) jako Ojciec
33 sceny z życia / 33 sceny z życia (2008) jako Jurek
Kto nigdy nie żył... / Kto nigdy nie żył... (2006) jako Ojciec Marysi
Hi Way / Hi Way (2006) jako Mąż w grill-barze, ojciec Oli
Parę osób, mały czas / Parę osób, mały czas (2005) jako Miron
Zerwany / Zerwany (2003) jako Stefan Bogacz
Wiedźmin / Wiedźmin (2001) jako Baron Herm
Szczęśliwy człowiek / Szczęśliwy człowiek (2000) jako Lekarz
Weiser / Weiser (2000) jako Kościelny niewymieniony w czołówce
Wojaczek / Wojaczek (1999) jako Zatyczka
Historie miłosne / Historie miłosne (1997) jako Rozprowadzający
Epitafium dla Barbary Radziwiłłówny / Epitafium dla Barbary Radziwiłłówny (1982) jako Zakonnik spowiadający Zygmunta Augusta
Z dalekiego kraju / From a Far Country (1981) jako Więzień Oświęcimia
Rycerz / Rycerz (1980) jako najmłodszy mnich
Constans / Constans (1980) jako Młody lekarz
Klincz / Klincz (1979) jako Franciszek
Spirala / Spirala (1978) jako Augustyn

Newsy Andrzej Hudziak

Najwięcej nominacji do Orłów 2008 dla "Katynia"