Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Amitabh Bachchan
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Amitabh Harivansh Srivastav
Występuje jako: Amitabh Bachchan

Data urodzenia: 1942-10-11
Wiek: 77 lat
Urodzeni w październiku
Znak zodiaku: Waga
Miejsce urodzenia: Allahabad, Indie
Małżeństwa :
Jaya Bhaduri (od 03.07.1973)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Amitabh Bachchan gra w filmach

Amitabh Bachchan - filmografia aktorska

Kunal Avadana / Kunal Avadana (2011) jako Asoka
Shantaram / Shantaram (2011) jako Khader Bhai
Aarakshan / Aarakshan (2011) jako Prabhakar Anand
Rann / Rann (2010) jako Harshvardhan Malik
Kandahar / Kandahar (2010) jako Major Mahadevan
Teen Patti / Teen Patti (2010) jako Venkat Subramaniam
Zamaanat / Zamaanat (2009) jako Shiv Shankar
Delhi-6 / Delhi-6 (2009) jako Dziadek
Aladin / Aladin (2009) jako Dżin
Paa / Paa (2009) jako Auro
Pan Duchów / Bhoothnath (2008) jako Bhoothnath / Kailash Nath
God Tussi Great Ho / God Tussi Great Ho (2008) jako Bóg
Yaar Meri Zindagi / Yaar Meri Zindagi (2008) jako Dr Ajay Singh
Sarkar Raj / Sarkar Raj (2008) jako Subhash Nagare 'Sarkar'
Last Lear, The / Last Lear, The (2007) jako Harish 'Harry' Mishra
Ram Gopal Varma Ki Aag / Ram Gopal Varma Ki Aag (2007) jako Gabbar Singh
Bez cukru / Cheeni Kum (2007) jako Buddhadev Gupta
Nishabd / Nishabd (2007) jako Vijay
Tańcz, dziecinko, tańcz! / Jhoom Barabar Jhoom (2007) jako Piosenkarz / Tancerz gościnnie
Eklavya / Eklavya (2007) jako Eklavya
Family: Ties of Blood / Family: Ties of Blood (2006) jako Viren Sahai
Nigdy nie mów żegnaj / Kabhi Alvida Naa Kehna (2006) jako Samarjit 'Sam' Talwar
Khazan / Khazan (2006)
Darna Zaroori Hai / Darna Zaroori Hai (2006)
Baiju Aur Tansen / Baiju Aur Tansen (2006) jako Tansen
Baabul / Baabul (2006) jako Balraj Kapoor
Bunty i Babli / Bunty Aur Babli (2005) jako DCP Dashrath Singh
Viruddh... Family Comes First / Viruddh... Family Comes First (2005) jako Vidhyadar Ramkrishna Patwardhan
Struggler / Struggler (2005)
Sarkar / Sarkar (2005) jako Sarkar
Waqt / Waqt (2005) jako Ishwar Sharawat
Dil Jo Bhi Kahey... / Dil Jo Bhi Kahey... (2005) jako Shekhar Sinha
Black / Black (2005) jako Debraj Sahai
Sekret / Paheli (2005) jako Pasterz
Kim jesteśmy / Hum Kaun Hai (2004) jako Frank John Williams & Frank James Williams
Lakshya / Lakshya (2004) jako Pułkownik Sunil Damle
Veer-Zaara / Veer-Zaara (2004) jako Chaudhari Sumer Singh
Rudraksh / Rudraksh (2004) jako narrator
Zaufaj mi / Aetbaar (2004) jako Dr Ranveer Malhotra
Bollywood Remixed - Das indische Kino erobert den Westen / Bollywood Remixed - Das indische Kino erobert den Westen (2004) jako on sam
Dev / Dev (2004) jako JCP Dev Pratap Singh
Deewaar / Deewaar (2004) jako Ranvir Kaul
Insaaf: The Justice / Insaaf: The Justice (2004) jako narrator
Khakee / Khakee (2004) jako DCP Anant Kumar Shrivastav
Ogrodnik / Baghban (2003) jako Raj Malhotra
Mój przyjaciel z Bombaju / Mumbai Se Aaya Mera Dost (2003) jako narrator
Armaan / Armaan (2003) jako Dr Siddharth Sinha
Fun2shh... Dudes in the 10th Century / Fun2shh... Dudes in the 10th Century (2003) jako narrator
Khushi / Khushi (2003) jako narrator
Miłosne manewry / Hum Kisi Se Kum Nahin (2002) jako Dr Rastogi
Agni Varsha / Agni Varsha (2002) jako Indra gościnnie
Aankhen / Aankhen (2002) jako Vijay Singh Rajput
Kaante / Kaante (2002) jako Yashvardhan Rampal 'Major'
Czasem słońce, czasem deszcz / Kabhi Khushi Kabhie Gham... (2001) jako Yashovardhan Raichand
Lagaan: Dawno temu w Indiach / Lagaan: Once Upon a Time in India (2001) jako Gospodarz
Ek Rishtaa: The Bond of Love / Ek Rishtaa: The Bond of Love (2001) jako Vijay Kapoor
Bollywood Bound / Bollywood Bound (2001) jako niewymieniony w czołówce on sam
Aks / Aks (2001) jako Inspektor Manu Verma
Lal Baadshah / Lal Baadshah (1999) jako Lal 'Baadshah' Singh / Ranbhir Singh
Kohram: The Explosion / Kohram: The Explosion (1999) jako Balbir Singh Sodi aka Devraj Hathoda / Dada Bhai
Hindustan Ki Kasam / Hindustan Ki Kasam (1999) jako Kabeera
Sooryavansham / Sooryavansham (1999) jako Thakur Bhanu Pratap Singh i Heera Singh
Hello Brother / Hello Brother (1999) jako Głos Boga
Major Saab / Major Saab (1998) jako Major Jasbir Singh Rana
Bade Miyan Chote Miyan / Bade Miyan Chote Miyan (1998) jako Arjun Singh
Mrityudaata / Mrityudaata (1997) jako Dr Ram Prasad Ghayal
Professor Ki Padosan / Professor Ki Padosan (1993) jako on sam
Khuda Gawah / Khuda Gawah (1992) jako Baadshah Khan
Zulm Ki Hukumat / Zulm Ki Hukumat (1992) jako narrator
Ajooba / Ajooba (1991) jako Ajooba / Ali
Ajooba Kudrat Ka / Ajooba Kudrat Ka (1991)
Indrajeet / Indrajeet (1991) jako Indrajeet
Hum / Hum (1991) jako Tiger / Shekhar
Akayla / Akayla (1991) jako Inspektor Vijay Verma
Krodh / Krodh (1990) jako on sam
Aaj Ka Arjun / Aaj Ka Arjun (1990) jako Bheema
Agneepath / Agneepath (1990) jako Vijay Dinanath Chavan
Toofan / Toofan (1989) jako Toofan i Shyam
Main Azaad Hoon / Main Azaad Hoon (1989) jako Azaad
Jaadugar / Jaadugar (1989) jako Goga / Gogeshwar
Soorma Bhopali / Soorma Bhopali (1988) jako gościnnie
Hero Hiralal / Hero Hiralal (1988) jako on sam
Shahenshah / Shahenshah (1988) jako Vijay Kumar Srivastava/Shahenshah
Gangaa Jamunaa Saraswathi / Gangaa Jamunaa Saraswathi (1988) jako Ganga Prasad
Aakhree Raasta / Aakhree Raasta (1986) jako David & Vijay
Mard / Mard (1985) jako Raju 'Mard' Tangewala
Naya Bakra / Naya Bakra (1985) jako gościnnie
Geraftaar / Geraftaar (1985) jako Inspektor Karan Kumar Khanna gościnnie
Sharaabi / Sharaabi (1984) jako Vicky Kapoor
Inquilaab / Inquilaab (1984) jako Amarnath
Pet Pyaar Aur Paap / Pet Pyaar Aur Paap (1984) jako on sam
Coolie / Coolie (1983) jako Iqbal
Mahaan / Mahaan (1983) jako mit / Rana Ranveer Guru i Inspektor Shankar
Andhaa Kaanoon / Andhaa Kaanoon (1983) jako Jan Nissar Akhtar Khan
Bemisal / Bemisal (1982) jako Dr Sudhir Roy / Adhir Roy
Khud-Daar / Khud-Daar (1982) jako Govind Srivastav / Chotu Ustad
Shakti / Shakti (1982) jako Vijay Kumar
Satte Pe Satta / Satte Pe Satta (1982) jako podwójna rola
Namak Halaal / Namak Halaal (1982) jako Arjun Singh
Desh Premee / Desh Premee (1982) jako Master Dinanath i Raju
Kaalia / Kaalia (1981) jako Kallu/Kaalia
Vilayati Babu / Vilayati Babu (1981) jako Jagga gościnnie
Chashme Buddoor / Chashme Buddoor (1981) jako gościnnie
Silsila / Silsila (1981) jako Amit Malhotra
Yaarana / Yaarana (1981) jako Kishan
Naseeb / Naseeb (1981) jako John Jani Janardan
Anusandhan / Anusandhan (1981) jako ACP Abhijeet Rai
Laawaris / Laawaris (1981) jako Heera
Shaan / Shaan (1980) jako Vijay
Ram Balram / Ram Balram (1980) jako Inspektor Balram Singh
Amar Akbar Anthony / Amar Akbar Anthony (1979) jako Anthony Gonzalves / Raju
Jurmana / Jurmana (1979) jako Inder Saxena
Kaala Patthar / Kaala Patthar (1979) jako Vijay Pal Singh
Manzil / Manzil (1979) jako Ajay Chandra
Mr. Natwarlal / Mr. Natwarlal (1979) jako Natwarlal/Avtar Singh
Great Gambler, The / Great Gambler, The (1979) jako Jay / Inspektor Vijay
Ahsaas / Ahsaas (1979) jako on sam
Trishul / Trishul (1978) jako Vijay Kumar
Kasme Vaade / Kasme Vaade (1978) jako Amit / Shankar
Besharam / Besharam (1978) jako Ram Kumar / Książe Chandrashekar
Ganga Ki Saugand / Ganga Ki Saugand (1978) jako Jeeva
Władca przeznaczenia / Muqaddar Ka Sikandar (1978) jako Sikandar
Shatranj Ke Khilari / Shatranj Ke Khilari (1977) jako narrator
Alaap / Alaap (1977) jako Alok Prasad
Immaan Dharam / Immaan Dharam (1977) jako Ahmed
Charandas / Charandas (1977) jako Quwwali Singer gościnnie
Parvarish / Parvarish (1977) jako Amit
Khoon Pasina / Khoon Pasina (1977) jako Ram / Tiger
Kabhi Kabhie - Love Is Life / Kabhi Kabhie - Love Is Life (1976) jako Amitabh "Amit" Malhotra
Do Anjaane / Do Anjaane (1976) jako Amit Roy / Naresh Dutt
Adalat (I) / Adalat (I) (1976) jako Podwójna rola
Mili / Mili (1975) jako Shekhar Dayal
Faraar / Faraar (1975) jako Rajesh 'Raj'
Chupke Chupke / Chupke Chupke (1975) jako Profesor Sukumar Sinha / Parimal Tripathi
Kunwara Baap / Kunwara Baap (1974) jako Augustine gościnnie
Roti Kapada Aur Makaan / Roti Kapada Aur Makaan (1974) jako Vijay
Benaam / Benaam (1974) jako Amit Srivastav
Łańcuch / Zanjeer (1973) jako Inspektor Vijay Khanna
Bandhe Haath / Bandhe Haath (1973) jako Shyamu i Deepak
Gehri Chaal / Gehri Chaal (1973) jako Ratan
Abhimaan / Abhimaan (1973) jako Subir Kumar
Bada Kabutar / Bada Kabutar (1973) jako gościnnie
Piya Ka Ghar / Piya Ka Ghar (1972) jako gościnnie
Raaste Ka Patthar / Raaste Ka Patthar (1972) jako Jai Shankar Rai
Bansi Birju / Bansi Birju (1972) jako Birju
Ek Nazar / Ek Nazar (1972) jako Manmohan Akash Tyagi
Bombay to Goa / Bombay to Goa (1972) jako Ravi Kumar
Reshma Aur Shera / Reshma Aur Shera (1971) jako Chotu
Pyar Ki Kahani / Pyar Ki Kahani (1971) jako Ram Chandra
Anand / Anand (1971) jako Doktor Bhaskar Banerjee AKA Babu Mosai
Parwana / Parwana (1971) jako Kumar Sen
Sanjog / Sanjog (1971) jako Mohan
Bombay Talkie / Bombay Talkie (1970) jako Żałobnik niewymieniony w czołówce
Bhuvan Shome / Bhuvan Shome (1969) jako narrator
Saat Hindustani / Saat Hindustani (1969) jako Anwar Ali Anwar

Amitabh Bachchan - jako producent

Major Saab / Major Saab (1998) jako producent