Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

George Coulouris
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Występuje jako: George Coulouris

Data urodzenia: 1903-10-01
Wiek: 116 lat
Urodzeni w październiku
Znak zodiaku: Waga
Miejsce urodzenia: Manchester, Anglia, Wielka Brytania
Małżeństwa :
Louise Franklin (1930 - 1976, jej śmierć), 2 dzieci: George Franklin (ur. 1937) i Mary Louise (ur. 1939)
Elizabeth Donaldson (od 1977 do jego śmierci)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim George Coulouris gra w filmach

George Coulouris - filmografia aktorska

Krzyknąć diabłu w twarz / Shout at the Devil (1976) jako El Keb
Mahler / Mahler (1974) jako Doktor Roth
Percy's Progress / Percy's Progress (1974) jako Profesor Godowski
Morderstwo w Orient Expressie / Murder on the Orient Express (1974) jako Dr Constantine
Antychryst / Anticristo, L' (1974) jako Ojciec Mittner
Papillon / Papillon (1973) jako Dr Chatal
Tower of Evil / Tower of Evil (1972) jako John Gurney
Krew z grobowca mumii / Blood from the Mummy's Tomb (1971) jako Prof. Berrigan
Biuro Zabójców / Assassination Bureau, The (1969) jako Szwajcarski chłop
Arabeska / Arabesque (1966) jako Ragheeb
Too Many Thieves / Too Many Thieves (1966) jako Andrew
Czaszka / Skull, The (1965) jako Doktor Londe
Zakochane stewardesy / Come Fly with Me (1963) jako inspektor
Zatoka przemytników / Fury at Smugglers Bay (1961) jako Francois Lejeune
Boy Who Stole a Million, The / Boy Who Stole a Million, The (1960) jako Kierownik banku
Surprise Package / Surprise Package (1960) jako Dr Hugo Panzer
Bluebeard's Ten Honeymoons / Bluebeard's Ten Honeymoons (1960) jako Lacoste
I Accuse! / I Accuse! (1958) jako Pułkownik Sandherr
Son of Robin Hood, The / Son of Robin Hood, The (1958) jako Alan A. Dale
Big Money, The / Big Money, The (1958) jako Pułkownik
Kill Me Tomorrow / Kill Me Tomorrow (1957) jako Heinz Webber
Doctor at Large / Doctor at Large (1957) jako Pascoe
Womaneater / Womaneater (1957) jako Dr. James Moran
Tarzan and the Lost Safari / Tarzan and the Lost Safari (1957) jako Carl Kraski
Man Without a Body, The / Man Without a Body, The (1957) jako Dr Karl Brussard
Doktor na morzu / Doctor at Sea (1955) jako Carpenter
Duel in the Jungle / Duel in the Jungle (1954) jako Kapitan Malburn
Mask of Dust / Race for Life (1954) jako 'Pic' Dallapiccola
Lekarz domowy / Doctor in the House (1954) jako Briggs
Runaway Bus, The / Runaway Bus, The (1954) jako Ernest Schroeder
Day to Remember, A / Day to Remember, A (1953) jako Zagraniczny kapitan legionu
Dog and the Diamonds, The / Dog and the Diamonds, The (1953) jako Forbes
Heart of the Matter, The / Heart of the Matter, The (1953) jako Portugalski kapitan
Wykolejeniec / Outcast of the Islands (1952) jako Babalatchi
Spotkanie z Wenus / Appointment with Venus (1951) jako Kapitan Weiss
Southern Yankee, A / Southern Yankee, A (1948) jako Major Jack Drumman
Śpij kochanie / Sleep, My Love (1948) jako Charles Vernay
Where There's Life / Where There's Life (1947) jako Premier Krivoc
Mr. District Attorney / Mr. District Attorney (1947) jako James Randolph
Nikt nie żyje wiecznie / Nobody Lives Forever (1946) jako Doc Ganson
Pamiętna pieśń / Song to Remember, A (1945) jako Louis Pleyel
Confidential Agent / Confidential Agent (1945) jako Kapitan Currie
Lady on a Train / Lady on a Train (1945) jako Pan Saunders
Hotel Berlin / Hotel Berlin (1945) jako Joachim Helm
Nic oprócz samotnego serca / None But the Lonely Heart (1944) jako Jim Mordinoy
Pan Skeffington / Mr. Skeffington (1944) jako Doktor Boyles
Pomiędzy dwoma światami / Between Two Worlds (1944) jako Lingley
Straż nad Renem / Watch on the Rhine (1943) jako Teck de Brancovis
Assignment in Brittany / Assignment in Brittany (1943) jako Kapitan Hans Holz
Obywatel Kane / Citizen Kane (1941) jako Walter Parks Thatcher
Guwernantka / All This, and Heaven Too (1940) jako Charpentier
Kobieta jest zagadką / Lady in Question, The (1940) jako Obrońca
Christopher Bean / Christopher Bean (1933) jako Tallent