Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Anita Linda
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Alice Lake
Występuje jako: Anita Linda

Data urodzenia: 1924-11-23
Wiek: 93 lat
Urodzeni w listopadzie
Znak zodiaku: Strzelec
Miejsce urodzenia: Pasay City, Filipiny
Małżeństwa :
Fred Cortes Jr. (rozwód), 2 dzieci

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Anita Linda gra w filmach

Anita Linda - filmografia aktorska

Sikil / Sikil (2008) jako Lola Ising
Liberated 2 / Liberated 2 (2004)
Aishite imasu (Mahal kita) 1941 / Aishite imasu (Mahal kita) 1941 (2004) jako Julia
Kiskisan / Kiskisan (2003)
Alyas Bomba Queen / Alyas Bomba Queen (2002)
Hanggang kailan ako papatay para mabuhay / Hanggang kailan ako papatay para mabuhay (2002)
Biglang liko / Biglang liko (2002)
Halik ng sirena / Halik ng sirena (2001)
Naked Nights / Naked Nights (2001)
Pangarap ng puso / Pangarap ng puso (2000)
Sa paraiso ni Efren / Sa paraiso ni Efren (1999)
Isusumbong kita sa tatay ko / Isusumbong kita sa tatay ko (1999)
Babae sa bubungang lata, Ang / Babae sa bubungang lata, Ang (1998) jako Amapola
Haplos ng pagmamahal / Haplos ng pagmamahal (1997)
Isang bala ka lang, part II / Isang bala ka lang, part II (1996)
Mangarap ka / Mangarap ka (1995)
Mana sa ina / Mana sa ina (1990)
Ibabaon kita sa lupa / Ibabaon kita sa lupa (1990)
Galit sa mundo / Galit sa mundo (1989)
Itanong mo sa buwan / Itanong mo sa buwan (1988)
Takaw tukso / Takaw tukso (1986)
Adultery (Aida Macaraeg Case No. 7892) / Adultery (Aida Macaraeg Case No. 7892) (1984)
Arnis: The Sticks of Death / Arnis: The Sticks of Death (1984)
Naiibang hayop / Naiibang hayop (1984)
Daang hari / Daang hari (1984)
Roman Rapido / Roman Rapido (1983)
Mother Dear / Mother Dear (1982)
Schoolgirls / Schoolgirls (1982)
Pick-up Girls / Pick-up Girls (1981)
Dalaga si misis, binata si mister / Dalaga si misis, binata si mister (1981)
Good Morning, Sunshine / Good Morning, Sunshine (1980)
Pompa / Pompa (1980)
Temptation Island / Temptation Island (1980) jako Nenuca Belisario
Maynila, 1970 / Maynila, 1970 (1979)
Sapin-sapin, patung-patong / Sapin-sapin, patung-patong (1977)
Ligaw na bulaklak / Ligaw na bulaklak (1976)
Tatlo, dalawa, isa / Tatlo, dalawa, isa (1975) jako Lucia
Dugay na sa Maynila / Dugay na sa Maynila (1968)
Gaano kita kamahal / Gaano kita kamahal (1968)
Darna at ang babaeng tuod / Darna at ang babaeng tuod (1964) jako Lucila
Nag-uumpugang bato / Nag-uumpugang bato (1961)
Guwapo / Guwapo (1954)
Sawa sa lumang simboryo, Ang / Sawa sa lumang simboryo, Ang (1952)