Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Joe Wright
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Występuje jako: Joe Wright

Płeć: mężczyzna
Data urodzenia: 1972-00-00
Wiek: 45 lat

Znak zodiaku:
Miejsce urodzenia: Londyn, Anglia, Wielka Brytania

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Joe Wright grał w filmach

Joe Wright - filmografia aktorska

S.C.R.E.W.D. / S.C.R.E.W.D. (2006) jako Dr White
Rewolucja / Revolution (1985) jako Członek gangu niewymieniony w czołówce
Srebrna Kula / Silver Bullet (1985) jako Brady Kincaid

Joe Wright - jako reżyser

Hanna / Hanna (2011)
Solista / Soloist, The (2009)
Pokuta / Atonement (2007)
Duma i uprzedzenie / Pride & Prejudice (2005)
Duma i uprzedzenie / Pride & Prejudice (2005)
Crocodile snap / Crocodile snap (1997)

Joe Wright - jako scenarzysta

S.C.R.E.W.D. / S.C.R.E.W.D. (2006) jako Joe Wright
Crocodile snap / Crocodile snap (1997)

Zdjęcia gwiazd

Sean Penn i Robin Wright Penn Joe Wright Robin Wright Penn, fot. Best Film Jeffrey Wright fot. Warner Bros. Poland Robin Wright Penn Robin Wright Penn fot. Forum Film Edgar Wright Bonnie Wright Robin Wright Penn i Sean Penn Jeffrey Wright Robin Wright Penn Sean Penn i Robin Wright Penn Jeffrey Wright, fot. Warner Robin Wright Penn fot. Forum Film
Zobacz więcej...
Nagrody Joe Wright

Nagroda: Złoty Glob za film Pokuta (Atonement), rok 2008 w kategorii: Najlepszy reżyser

Plotki Joe Wright

Joe Wright atakuje Zacka Snydera
Joe Wright jesienią zajmie się Anną Kareniną
Keira Knightley nową Anną Kareninąn
Joe Wright z "Małą Syrenką"
Joe Wright nie ożeni się z Rosamund Pike
Dziewczyna Bonda wyjdzie za reżysera
Keira Knightley posłuszna w sypialni
Małe przyrodzenie Jamesa McAvoya

Newsy Joe Wright

Cate Blanchett z nastoletnią zabójczynią
Eric Bana wychowa nastoletnią zabójczynię
"Pokuta" dostaje więcej nagród
Nagroda Sonny'ego Bono dla Joe Wrighta
Jamie Foxx cierpi na schizofrenię