Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Bogusz Bilewski
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Występuje jako: Bogusz Bilewski

Data urodzenia: 1930-09-25
Wiek: 87 lat
Urodzeni w wrześniu
Znak zodiaku: Waga
Miejsce urodzenia: Starachowice, Polska

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Bogusz Bilewski gra w filmach

Bogusz Bilewski - filmografia aktorska

Przypadek Pekosińskiego / Przypadek Pekosińskiego (1993) jako Pracownik PGR-u
Kramarz / Kramarz (1990) jako Antoni sprzedawca łańcuszków
Leśmian / Leśmian (1990) jako Fiszer Franc
Powrót wabiszczura / Powrót wabiszczura (1989) jako Bliźniak
Przeprawa / Przeprawa (1988) jako Feliks Mazurek "Bruzda"
Śmierć Johna L. / Śmierć Johna L. (1987) jako Okularnik pod Wawelem
Pierścień i róża / Pierścień i róża (1986) jako Brodacz Pancerny
Podróże Pana Kleksa / Podróże Pana Kleksa (1985) jako Sternik Talens
Porwanie / Porwanie (1985) jako Kapitan Angełow polski dubbing
Przemytnicy / Przemytnicy (1984) jako "Żywica"
Tajemnica starego ogrodu / Tajemnica starego ogrodu (1983) jako Henryk Reja
Kartka z podróży / Kartka z podróży (1983) jako Restaurator
Na tropach Bartka / Na tropach Bartka (1982) jako Pan Leszek
Słona róża / Słona róża (1982) jako Malarz Hrůša
Klejnot wolnego sumienia / Klejnot wolnego sumienia (1981) jako Powieszony szlachcic
Karabiny / Karabiny (1981) jako Bimbrownik
Dziewczyna i chłopak / Dziewczyna i chłopak (1980) jako Kłusownik Wilczak
Aria dla atlety / Aria dla atlety (1979) jako "Cyklop" Bieńkowski
Pejzaż horyzontalny / Pejzaż horyzontalny (1978) jako Chuligan
Wszyscy i nikt / Wszyscy i nikt (1978) jako Organista
Milioner / Milioner (1977) jako Majster murarski Bil
Grzech Antoniego Grudy / Grzech Antoniego Grudy (1975) jako Ruryk
Wieczne pretensje / Wieczne pretensje (1974) jako Rysio
Janosik / Janosik (1974) jako Waluś Kwiczoł
Potop / Potop (1974) jako Kulwiec - Hippocentaurus
Godzina za godziną / Godzina za godziną (1974) jako Milicjant
Urodziny Matyldy / Urodziny Matyldy (1974) jako Jaworski
Nagrody i odznaczenia / Nagrody i odznaczenia (1973) jako Chorąży Ryszard Dunajczyk intendent szpitala
Zabijcie czarną owcę / Zabijcie czarną owcę (1971) jako Szuler
Kardiogram / Kardiogram (1971) jako Komendant MO
Nie lubię poniedziałku / Nie lubię poniedziałku (1971) jako Kierowca
Zaraza / Zaraza (1971) jako Władek kierowca sanitarki
Pierścień księżnej Anny / Pierścień księżnej Anny (1970) jako Hlawa
Lokis. Rękopis profesora Wittembacha / Lokis. Rękopis profesora Wittembacha (1970) jako Posłaniec hrabiego z listem dla profesora Wittembacha niewymieniony w czołówce
Album polski / Album polski (1970) jako Bandyta
Pan Wołodyjowski / Pan Wołodyjowski (1969) jako Pułkownik
Hasło Korn / Hasło Korn (1968) jako Inżynier Witold Bracki
Wilcze echa / Wilcze echa (1968) jako Chorąży Piotr Słotwina dubbing
Westerplatte / Westerplatte (1967) jako Kapitan Mieczysław Słaby
Wielka, większa i największa / Wielka, większa i największa (1962) jako Jean
Decyzja / Decyzja (1960) jako Michał
Historia jednego myśliwca / Historia jednego myśliwca (1958) jako porucznik Stefan Zaremba
Dwoje z wielkiej rzeki / Dwoje z wielkiej rzeki (1958) jako Janek Kujawa syn "Wiślaka"
Rancho Texas / Rancho Texas (1958) jako Jacek
Król Maciuś I / Król Maciuś I (1957) jako U-mun-tu
Spotkania / Spotkania (1957) jako Pilot Janusz