Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Luke Wilson
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Luke Cunningham Wilson
Występuje jako: Luke Wilson

Płeć: mężczyzna
Data urodzenia: 1971-09-21
Wiek: 48 lat
Urodzeni w wrześniu
Znak zodiaku: Panna
Miejsce urodzenia: Dallas, Teksas, USA
Wzrost: 183

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Luke Wilson grał w filmach

Luke Wilson - filmografia aktorska

Meeting Evil / Meeting Evil (2011) jako John
Middle Men / Middle Men (2009) jako Jack Harris
Henry Poole Is Here / Henry Poole Is Here (2008) jako Henry Poole
3:10 do Yumy / 3:10 to Yuma (2007) jako Zeke
Blond ambicja / Blonde Ambition (2007) jako Ben
Terra 3D / Battle for Terra (2007) jako Jim Stanton (głos)
Motel / Vacancy (2007) jako David Fox
Ostrza chwały / Blades of Glory (2007) jako Doradca
Mokra robota / You Kill Me (2007) jako Tom
Jej pierwszy raz / Mini's First Time (2006) jako Detektyw Dwight Garson
Jackass Number Two / Jackass Number Two (2006) jako Luke Wilson
Idiokracja / Idiocracy (2006) jako Szeregowy Joe Bowers
Moja super eksdziewczyna / My Super Ex-Girlfriend (2006) jako Matt Saunders
Hoot / Hoot (2006) jako Delinko
Historia Wendella Bakera / Wendell Baker Story, The (2005) jako Wendell Baker
Rodzinny dom wariatów / Family Stone, The (2005) jako Ben Stone
Legenda telewizji / Anchorman (2004) jako Frank Vitchard
Legenda telewizji / Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004) jako Frank Vitchard
W 80 dni dookoła świata / Around the World in 80 Days (2004) jako Orville Wright
Legalna blondynka 2 / Legally Blonde 2: Red, White & Blonde (2003) jako Emmet
Alex i Emma / Alex and Emma (2003) jako Alex Sheldon/Adam Shipley
Alex i Emma / Alex & Emma (2003) jako Alex Adam
Skazani na siebie / Stuck On You (2003) jako Luke Wilson
Old School: Niezaliczona / Old School (2003) jako Mitch Martin
Jeźdźcy Apokalipsy / Masked and Anonymous (2003) jako Bobby Cupid
Aniołki Charliego: Zawrotna szybkość / Charlie's Angels: Full Throttle (2003) jako Pete
Trzeci do pary / Third Wheel, The (2002) jako Stanley
Legalna blondynka / Legally Blonde (2001) jako Emmet
Genialny klan / Royal Tenenbaums, The (2001) jako Richie Tenenbaum
Poza świadomością / Soul Survivors (2001) jako ojciec Jude
Instynktowna decyzja / Preston Tylk (2000) jako Preston Tylk
Aniołki Charliego / Charlie's Angels (2000) jako Pete Komisky
Mój przyjaciel, Skip / My Dog Skip (2000) jako Dink Jenkins
To wciąż mój mąż / Committed (2000) jako Carl
Diamentowa afera / Blue Streak (1999) jako Carlson
Walka na kopie / Kill the Man (1999) jako Stanley Simon
Rushmore / Rushmore (1998) jako Dr Peter Flynn
Miłość i frytki / Home Fries (1998) jako Dorian Montier
Szczęście na smyczy / Dog Park (1998) jako Andy
Jak kłamać w Ameryce / Telling Lies In America (1997) jako Henry
Drużbowie / Best Men (1997) jako Jesse Reilly
Bongwater / Bongwater (1997) jako David
Trzech facetów z Teksasu / Bottle Rocket (1996) jako Anthony Adams

Luke Wilson - jako reżyser

Historia Wendella Bakera / Wendell Baker Story, The (2005)

Luke Wilson - jako scenarzysta

Historia Wendella Bakera / Wendell Baker Story, The (2005) jako Luke Wilson

Luke Wilson - jako producent

Historia Wendella Bakera / Wendell Baker Story, The (2005) jako producent

Zdjęcia gwiazd

Luke Wilson Luke Wilson Luke Wilson, fot. CinePix Luke Wilson Luke Wilson Luke Wilson, fot. CinePix Luke Wilson, fot. Universal Luke Wilson fot. CinePix
Zobacz więcej...
Plotki Luke Wilson

Spójrz, jak Luke Wilson kręci porno
Luke Wilson pokochał koszykarkę
Mama Luke'a Wilsona kontra mistrz fotografii
Luke Wilson wydał brata

Newsy Luke Wilson

Luke Wilson i Diane Ladd z oświeconą Laurą Dern
Keanu Reeves pokręci... za kółkiem
Evan Rachel Wood i Luke Wilson uciekają z Ziemi
Luke Wilson, Giovanni Ribisi i porno w sieci
Luke Wilson lubi pracować z braćmi
Luke Wilson lubi pracować z braćmi
Gretchen Mol i Luke Wilson na uniwersytecie
Cheryl Hines nie da umrzeć Luke'owi Wilsonowi
Piękne kobiety i umierający Luke Wilson
Ostatnie sześć tygodni życia Luke'a Wilsona