Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Birgit Tengroth
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Eva Birgitta Tengroth
Występuje jako: Birgit Tengroth

Data urodzenia: 1915-07-13
Wiek: 103 lat
Urodzeni w lipcu
Znak zodiaku: Rak
Miejsce urodzenia: Sztokholm, Szwecja
Małżeństwa :
Stig Ahlgren (1944 - 1950, rozwód)
Jens Otto Krag (26.05.1950 - 1952,rozwód)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Birgit Tengroth gra w filmach

Birgit Tengroth - filmografia aktorska

Pragnienie / Törst (1949) jako Viola
Dynamit / Dynamit (1947) jako Gudrun Brogren
Krigsmans erinran / Krigsmans erinran (1947) jako Sickan
Ödemarksprästen / Ödemarksprästen (1946) jako Kristina Tarvolander
Mans kvinna / Mans kvinna (1945) jako Märit
Skogen är vår arvedel / Skogen är vår arvedel (1944) jako Märta Jonsson
I brist på bevis / I brist på bevis (1943) jako Inga Dahlin
Noc w porcie / Natt i hamn (1943) jako Maria
Jacobs stege / Jacobs stege (1942) jako Pokojówka Eva
Kan doktorn komma? / Kan doktorn komma? (1942) jako Anna
Rospiggar / Rospiggar (1942) jako Anna
Så tuktas en äkta man / Så tuktas en äkta man (1941) jako Anne-Marie Hedberg
...som en tjuv om natten / ...som en tjuv om natten (1940) jako Ann-Marie
Västkustens hjältar / Västkustens hjältar (1940) jako Inger Mattson
Oss baroner emellan / Oss baroner emellan (1939) jako Inga-Lill Dahlström
Gläd dig i din ungdom / Gläd dig i din ungdom (1939) jako Ebba Brun
Dollar / Dollar (1938) jako Katja von Batwyhl
Familjens hemlighet / Familjens hemlighet (1936) jako Margit Berg
Kungen kommer / Kungen kommer (1936) jako Marie-Louise Löwencreutz
Annonsera! / Annonsera! (1936) jako Sekretarka Mary Lind
Ebberöds bank / Ebberöds bank (1935) jako Ellen Wiggberg
Flickornas Alfred / Flickornas Alfred (1935) jako Birgit Brink
Ungkarlspappan / Ungkarlspappan (1935) jako Kerstin Bergman
Sången om den eldröda blomman / Sången om den eldröda blomman (1934) jako Mörköga
Atlantäventyret / Atlantäventyret (1934) jako Tusse
Giftasvuxna döttrar / Giftasvuxna döttrar (1933) jako Lotta
Vad veta väl männen? / Vad veta väl männen? (1933) jako Margit Björklund
Pojkarna på Storholmen / Pojkarna på Storholmen (1932) jako Aina Sjölund
Hans livs match / Hans livs match (1932) jako Ann-Mari Häggblom
Mordbrännerskan / Mordbrännerskan (1926) jako Ella Örnfeldt