Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

David Carradine
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: John Arthur Carradine
Występuje jako: David Carradine

Płeć: mężczyzna
Data urodzenia: 1946-12-08
Wiek: 73 lat
Urodzeni w grudniu
Znak zodiaku: Strzelec
Data śmierci: 2009-06-03
Miejsce urodzenia: Hollywood, Kalifornia, USA
Wzrost: 185
Małżeństwa :
Donna Lee Becht (rozwiedziony, 1 dziecko)
Linda Gilbert (2 lutego 1977 - 1983) (rozwiedziony, 1 dziecko)
Gail Jensen (4 grudnia 1988 - 1997) (rozwiedziony)
Coco d'Este (20 lutego 1998 - 12 grudnia 2001) (rozwiedziony)
Annie Bierman (26 grudnia 2004 - 3 czerwca 2009) (jego śmierć)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim David Carradine grał w filmach

David Carradine - filmografia aktorska

Night of the Templar / Night of the Templar (2011) jako Shopkeeper
Dinokrokodyl kontra supergator / Dinocroc vs. Supergator (2010) jako Jason Drake
Szkolny areszt / Detention (2010) jako Dyrektor Hoskins
Six Days in Paradise / Six Days in Paradise (2010) jako Vernon Billings
Prawdziwa legenda / Su Qi-Er (2010) jako Anton
Moje samobójstwo / My Suicide (2009) jako Vargas
Absolute Evil / Absolute Evil (2009) jako Raf McCane
Autumn / Autumn (2009) jako Philip
Adrenalina 2. Pod napięciem / Crank: High Voltage (2009) jako Poon Dong
Rain, The / Rain, The (2009) jako Clive Jonis
Droga bez powrotu / Road of No Return (2009) jako Pan Hover
Hell Ride / Hell Ride (2008) jako Deuce
Kandisha / Kandisha (2008) jako Amerykanin
Break / Break (2008) jako Biskup
Zemsta mnicha / Kung Fu Killer (2008) jako Crane
Money to Burn / Money to Burn (2008) jako Klau
Blizhniy Boy: Final Fight / Blizhniy Boy: Final Fight (2007) jako Mikhail
Śmierć to za mało / Fall Down Dead (2007) jako Wade
Nocni Łowcy / Treasure Raiders (2007) jako Pierre
Trident, The / Trident, The (2007) jako Sklepikarz
Wielki Stach / Big Stan (2007) jako Mistrz
Jak obrabować bank / How to Rob a Bank (2007) jako Nick
Wielkie kino / Epic Movie (2007) jako Kostosz muzeum
Zakochana na zabój / Camille (2007) jako Kowboj Bob
Ostatnia sekta / Last Sect, The (2006) jako Van Helsing
A-List / A-List (2006) jako on sam
Final Move / Final Move (2006) jako Kapitan Baker
What We Did on Our Holidays / What We Did on Our Holidays (2006) jako Stary Człowiek
Cud w Sage Greek / Miracle at Sage Creek (2005) jako Ike
Hooligans / Hooligans (2005) jako Clive
Ghosts of Les Cheris / Ghosts of Les Cheris (2005) jako Pułkownik Blachard
Braterstwo / Brothers in Arms (2005) jako Driscoll
Ostatnie pożegnanie / Last Goodbye (2004) jako Fred McGillicuddie
Hotel umarlaków / Dead & Breakfast (2004) jako Pan Wise
Hair High / Hair High (2004) jako Pan Snerd głos
Max Havoc: Klątwa smoka / Max Havoc: Curse of the Dragon (2004) jako Wielki Mistrz
Kill Bill 2 / Kill Bill: Vol. 2 (2004) jako Bill/Snake Charmer
Last Goodbye, The / Last Goodbye, The (2004) jako Fred McGillicuddie
American Reel / American Reel (2003) jako James Lee Springer
Kill Bill / Kill Bill: Vol. 1 (2003) jako Bill
Kim jesteś, przybyszu? / Outsider, The (2002) jako doktor Lucas Henry
Balto II Poszukiwania / Balto II: Wolf Quest (2002) jako Nava
Wheatfield with Crows / Wheatfield with Crows (2002) jako Willem Vincent Sr
G.O.D. / G.O.D. (2001) jako Norman Williams
Czarne Pióro / Out of the Wilderness (2001)
Strażnik z więzienia Red Rock / Warden of Red Rock (2001) jako Mike Sullivan
Twarde prawo / Down 'n Dirty (2000) jako Gil Garner
Nastanie nocy / Nightfall (2000) jako Gnomen
Pocałunek nieznajomego / Kiss of a Stranger (1999) jako Sean O'Leary
Puzzle in the Air, The / Puzzle in the Air, The (1999) jako Generał
Buntownik / Shepherd (1999) jako Ventriloquist
Nowe przygody szwajcarskiej rodziny Robinsonów / New swiss family robinson, The (1998) jako Sheldon Blake
Effects of Magic, The / Effects of Magic, The (1998) jako The Cabinet Maker
Nosferatu: The First Vampire (I) / Nosferatu: The First Vampire (I) (1998) jako Gospodarz
Light Speed / Light Speed (1998)
Lovers and Liars / Lovers and Liars (1998) jako Pan Montague
Lokum / Sublet (1998) jako Max Kaufman
Dzieci kukurydzy V: Pola grozy / Children of the Corn V: Fields of Terror (1998) jako Luke Enright
Amerykańska opowieść. Skarb Wyspy Manhattan / American Tail: The Treasure of Manhattan Island, An (1998) jako Wulisso głos
Ostry zakręt / Full Blast (1997) jako Maceo
Lost Treasure of Dos Santos / Lost Treasure of Dos Santos (1997) jako Martin Shaw
Ucieczka przed prawem / Macon County Jail (1997) jako Coley
Szalony Joe / Dead Center (1994) jako Chavez
Strefa śmierci / Kill Zone (1993) jako płk Horace Wiggins
Frontera Sur / Frontera Sur (1993)
Bitter End / Bitter End (1993)
Demon zła / Evil Toons (1992) jako Gideon Fisk
Gabinet figur woskowych 2: Zagubieni w czasie / Waxwork II: Lost in Time (1992) jako Żebrak
Przydrożni prorocy / Roadside Prophets (1992) jako Othello
Zwierzęcy instynkt / Animal Instincts (1992) jako Lamberti
Nocne rytmy / Night Rhythms (1992) jako Vincent
Dzika sprawiedliwość / Distant Justice (1992) jako Joe Foley
Legendy Kung Fu / Kung Fu: The Legend Continues (1992) jako Kwai Chang Caine
Podwójny kłopot / Double Trouble (I) (1992) jako Pan C
Śmiertelna inwigilacja / Deadly Surveillance (1991) jako Porucznik
Águila y el caballo, El / Águila y el caballo, El (1991)
Capital Punishment / Capital Punishment (1991) jako Michael Maltin
Karate Cop / Karate Cop (1991) jako Tatuś
Hazardzista IV / Gambler Returns: The Luck of the Draw, The (1991) jako Caine
Pole ognia / Field of Fire (1991) jako Generał Corman
Ptaszek na uwięzi / Bird on a Wire (1990) jako Eugene Sorenson
Strefa przyszłości / Future Zone (1990) jako John Tucker
Trwoga o północy / Midnight Fear (1990) jako Hanley
Zmierzch: Wampiry w odwrocie / Sundown: The Vampire in Retreat (1990) jako Jozek Mardulak / Hrabia Dracula
Wojownicy z wydm / Dune Warriors (1990) jako Michael
Los Angeles Cop / Night Children (1990)
Zbrodnia wszechczasów / Crime of Crimes (1989) jako Kapitan
Siła przyszłości / Future Force (1989) jako John Tucker
Więcej czadu / Think Big (1989) jako Sweeney
Piękna i babsztyl / Cover Girl and the Cop, The (1989) jako Slade
Szaleńcze wyzwanie / Mad Bunch, The (1989) jako Profesor Foxwood
Synalek / Sonny Boy (1989) jako Pearl
Wizards of the Lost Kingdom II / Wizards of the Lost Kingdom II (1989) jako Dark One
Try This One for Size / Try This One for Size (1989) jako Bradley
Lordowie wojny / Warlords (1988) jako Dow
Run for Your Life / Run for Your Life (1988) jako Major Charles Forsythe
Fatal Secret / Fatal Secret (1988) jako Michael LeWinter
Obrońca zwierząt / Animal Protector (1988) jako Pułkownik Whitlock
Strefa zbrodni / Crime Zone (1988) jako Jason
Kung Fu: The Movie / Kung Fu: The Movie (1986) jako Kwai Chang Caine
Oceany Ognia / Oceans of Fire (1986) jako J.C. Busch
Bad Girls in the Movies / Bad Girls in the Movies (1986) jako Człowiek na przedstawieniu zdjęcia
Odpowiedź zbrojna / Armed Response (1986) jako Jim Roth
Warrior and the Sorceress, The / Warrior and the Sorceress, The (1984) jako Kain
Krzyk z oddali / Distant Scream, A (1984) jako Michael / Harris
Americana / Americana (1983) jako Amerykański żołnierz
Samotny wilk McQuade / Lone Wolf McQuade (1983) jako Rawley Wilkes
Trick or Treats / Trick or Treats (1982) jako Richard
Safari 3000 / Safari 3000 (1982) jako Eddie Mills
Q / Q (1982) jako Detektyw Shepard
W samo południe II: Powrót Willa Kane'a / High Noon, Part II: The Return of Will Kane (1980) jako Ben Irons
Podniebny tancerz / Cloud Dancer (1980) jako Brad Randolph
Straceńcy / Long Riders, The (1980) jako Cole Younger
Wyścig Charliego / Fast Charlie... the Moonbeam Rider (1979) jako Charlie Swattle
Carradines Together, The / Carradines Together, The (1979) jako on sam
Żelazny krąg / Circle of Iron (1978) jako The Blind Man/Monkeyman/Death/Chang-sha
Ty mnie trzymasz, ja cię trzymam za bródkę / Je te tiens, tu me tiens par la barbichette (1978) jako Le pratiquant des Arts Martiaux
Jajo węża / Serpent's Egg, The (1977) jako Abel Rosenberg
Bimbrowy interes / Thunder and Lightning (1977) jako Harley Thomas
Wyścig gumowej kuli / Cannonball! (1976) jako Cannonball Buckman
By nie pełzać na kolanach / Bound For Glory (1976) jako Woody Guthrie
Wyścig śmierci 2000 / Death Race 2000 (1975) jako Frankenstein
Długie pożegnanie / Long Goodbye, The (1973) jako Dava aka Sokrates niewymieniony w czołówce
Ulice nędzy / Mean Streets (1973) jako Pijak
Wagon towarowy Bertha / Boxcar Bertha (1972) jako 'Big' Bill Shelly
McMasters, The / McMasters, The (1970) jako White Feather
Macho Callahan / Macho Callahan (1970) jako David Mountford
Billy Young / Young Billy Young (1969) jako Jesse Boone
Heaven with a Gun / Heaven with a Gun (1969) jako Coke Beck
Violent Ones, The / Violent Ones, The (1967) jako Lucas Barnes
Too Many Thieves / Too Many Thieves (1966) jako Felix
Bus Riley's Back in Town / Bus Riley's Back in Town (1965) jako Stretch
Taggart / Taggart (1964) jako Cal Dodge

David Carradine - jako reżyser

Americana / Americana (1983)
Mata Hari / Mata Hari (1978) jako David Carradine

David Carradine - jako scenarzysta

Americana / Americana (1983)

Zdjęcia gwiazd

David Carradine David Carradine David Carradine David Carradine David Carradine, fot. Monolith
Zobacz więcej...
David Carradine - jako twórca muzyki

American Reel / American Reel (2003) jako David Carradine
Przydrożni prorocy / Roadside Prophets (1992)
Eliminator / Project Eliminator (1991)
Synalek / Sonny Boy (1989)
Americana / Americana (1983)
Podniebny tancerz / Cloud Dancer (1980)
Carradines Together, The / Carradines Together, The (1979) jako David Carradine

Nagrody David Carradine

Nagroda: Złoty Glob za film Kill Bill: część II (Kill Bill: Vol. 2), rok 2005 w kategorii: Najlepszy aktor drugoplanowy
Nagroda: Złoty Glob za film Północ-Południe (North and South), rok 1986 w kategorii: Najlepszy aktor drugoplanowy w serialu, mini serialu lub filmie TV
Nagroda: Złoty Glob za film Urodzony dla chwały (Bound for Glory), rok 1977 w kategorii: Najlepszy aktor - Dramat
Nagroda: Złoty Glob za film Kung Fu, rok 1974 w kategorii: Najlepszy aktor TV - Dramat

Plotki David Carradine

David Carradine zamordowany?
Miłosne uniesienie zabiło Davida Carradine?
David Carradine nie zadaje się ze starymi ludźmi

Newsy David Carradine

David Carradine nie żyje