Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Alex Rocco
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Alexander F. Petricone
Występuje jako: Alex Rocco

Płeć: mężczyzna
Data urodzenia: 1936-02-29
Wiek: 84 lat
Urodzeni w lutym
Znak zodiaku: Ryby
Miejsce urodzenia: Boston, Massachusetts, USA
Małżeństwa :
Sandie Elaine Garrett (1964 - 12 czerwca 2002) (śmierć żony, 3 dzieci)
Shannon Wilcox (Od 15 października 2005)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Alex Rocco grał w filmach

Alex Rocco - filmografia aktorska

Ready or Not / Ready or Not (2009) jako Don Julio
Find Me Guilty / Find Me Guilty (2006) jako Nick Calabrese
As w rękawie / Smokin' Aces (2006) jako Serna
Jam / Jam (2006) jako Mick
Pomylona miłość / Crazylove (2005) jako Wujek Cort
Zlecenie / Job, The (2003) jako Vernon Cray
Gruba ryba - bukmacher z kampusu / Big Shot: Confessions of a Campus Bookie (2002) jako Dominic
Twarzą w twarz / Face to Face (2001) jako Phil
Powiedz tak / Wedding Planner, The (2001) jako Salvatore
Dudley Doskonały / Dudley Do-Right (1999) jako Szef
Tajemnicze zniknięcie / Sam Churchill: Search for a Homeless Man (1999)
Goodbye Lover / Goodbye Lover (1998) jako Detektyw Crowley
Dawno temu w trawie / Bug's Life, A (1998) jako Rządca głos
Do rany przyłóż / Just Write (1997) jako Father
Szaleństwa młodości / That Thing You Do! (1996) jako Sol Siler
Dorwać małego / Get Shorty (1995) jako Jimmy Cap niewymieniony w czołówce
Lot Gołębicy / Flight of the Dove, The (1994) jako Bartender
Szkodliwe intencje / Harmful Intent (1993) jako Michael Mosconi
Miłość, honor i posłuszeństwo / Love, Honor & Obey: The Last Mafia Marriage (1993) jako Wujek Frank
Borys i Natasza / Boris and Natasha (1992) jako Sheldon Kaufmann
Ten papież musi umrzeć / Pope Must Die, The (1991) jako kardynał Rocco
Niewygodny świadek / Inconvenient Woman, An (1991) jako Stieglitz
Jak zamordować milionerkę / How to Murder a Millionaire (1990) jako Walter
Spełnione marzenia / Dream a Little Dream (1989) jako Gus Keller
Wired / Wired (1989) jako Arnie Fromson
Biała dama / Lady in White (1988) jako Angelo "Al" Scarlatti
P.K. i dziecko / P.K. and the Kid (1987) jako Les
Powrót do upiornej szkoły / Return to Horror High (1987) jako Harry Sleerik
Trofeum zabójcy / Badge of the Assassin (1985) jako detektyw Bill Butler
Mam cię! / Gotcha! (1985) jako Al
Wyścig Armatniej Kuli II / Cannonball Run II (1984) jako Tony
Byt / Entity, The (1981) jako Jerry Anderson
Herbie Goes Bananas / Herbie Goes Bananas (1980) jako Quinn
Kaskader z przypadku / Stunt Man, The (1980) jako Jake
Voices / Voices (1979) jako Frank Rothman
Question of Guilt, A / Question of Guilt, A (1978) jako Mel Duvall
Test królika / Rabbit Test (1978) jako Danny Bonhoff
Fire Sale / Fire Sale (1977) jako Al
Rafferty i dziewczyny / Rafferty and the Gold Dust Twins (1975) jako Vinnie
Hollywoodzki kowboj / Hearts of the West (1975) jako Earl
Woman for All Men, A / Woman for All Men, A (1975) jako Porucznik Biase
Trzech bezlitosnych / Three the Hard Way (1974) jako Porucznik Di Nisco
Szaleni detektywi / Freebie and the Bean (1974) jako Prokurator
Przyjaciele Eddiego / Friends of Eddie Coyle, The (1973) jako Jimmy Scalise
Bonnie's Kids / Bonnie's Kids (1973) jako Eddy
Detroit 9000 / Detroit 9000 (1973) jako Porucznik Danny Bassett
Homme est mort, Un / Homme est mort, Un (1972) jako Miller
Brute Corps / Brute Corps (1972) jako Wicks
Ojciec chrzestny / Godfather, The (1972) jako Moe Greene
Wild Riders / Wild Riders (1971) jako Stick
Obłęd i krew / Blood Mania (1970) jako Prawnik
Masakra w dniu świętego Walentego / St. Valentine's Day Massacre, The (1967) jako Diament