Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Charlie Sheen
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Carlos Irwin Estevez
Występuje jako: Charlie Sheen

Płeć: mężczyzna
Data urodzenia: 1965-09-03
Wiek: 52 lat
Urodzeni w wrześniu
Znak zodiaku: Panna
Miejsce urodzenia: Nowy Jork, Nowy Jork, USA
Wzrost: 178
Małżeństwa :
Donna Peele (3 września 1995 - 19 listopada 1996) (rozwiedziony)
Denise Richards (15 czerwca 2002 - 30 listopada 2006) (rozwiedziony, 2 dzieci)
Brooke Mueller (Od 30 maja 2008) (2 dzieci)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Charlie Sheen grał w filmach

Biografia Charlie Sheen

Jest synem znanego aktora Martina Sheena. W szkole średniej grał w baseball - był najlepszym miotaczem w całej Santa Monica High School. Niestety słabe wyniki w nauce sprawiły, że został usunięty z drużyny tuż przed meczem w krajowym półfinale. Bez dyplomu szkoły średniej Sheen nie mógł studiować ani zostać zawodowym sportowcem, wybrał więc granie w filmach.
W wieku 9 lat zadebiutował jako statysta, grając u boku swojego ojca, w telewizyjnym filmie "Egzekucja szeregowego Slavika" (1974). Pięć lat później zadebiutował na dużym ekranie w filmie "Czas Apokalipsy", gdzie również statystował u boku sławnego ojca. W 1986 roku zwrócił uwagę krytyków rolą w filmie "Lucas". W tym samym roku zagrał w filmie Oliviera Stona "Pluton". Zabrał wówczas bardzo pochlebne recenzje. Efektem tego była rola w "Wall Street", gdzie zagrał u boku Michaela Douglasa. Filmem tym udowodnił, że jest bardzo uzdolnionym i wszechstronnym aktorem. Później wystąpił w wielu filmach, niestety nie wszystkie produkcje stały na wysokim poziomie.
W Hollywood Charlie cieszy się opinią awanturnika i skandalisty. Swojego czasu głośno o nim było z powodu rozwodu ze modelką Donną Peele. Okazało się bowiem, że w trakcie trwania ich małżeństwa Charlie korzystał z usług agencji towarzyskich. Skandal ten niewątpliwie zaszkodził jego aktorskiej karierze.


Charlie Sheen - filmografia aktorska

Zanim odejdą wody / Due Date (2010) jako Charlie Harper
Wall Street: Pieniądz nie śpi / Wall Street: Money Never Sleeps (2010) jako Bud Fox
Foodfight! / Foodfight! (2009) jako Dex Dogtective głos
Straszny film 4 / Scary Movie 4 (2006) jako Tom
3 + 3 / 3 & 3 (2005) jako on sam
Spelling Bee / Spelling Bee (2004) jako on sam
Wielki skok / Big Bounce, The (2004) jako Bob Rogers, Jr.
Straszny film 3 / Scary Movie 3 (2003) jako Tom
Deeper Than Deep / Deeper Than Deep (2003) jako Chuck Traynor
Dobre rady / Good Advice (2001) jako Ryan Turner
Tylko dla dorosłych / Rated X (2000) jako Artie Mitchell
Famous / Famous (2000) jako w roli siebie samego on sam
Pięć asów / Five Aces (1999) jako Chris Martin
Być jak John Malkovich / Being John Malkovich (1999) jako Charlie
Letter From Death Row, A / Letter From Death Row, A (1998)
Łatwa forsa / Free Money (1998) jako Bud
Nekrolog / Postmortem (1998) jako James McGregor
Spisek / Shadow Conspiracy (1997) jako Bobby Bishop
KasaMowa / Money Talks (1997) jako James Russell
Pod presją / Bad Day On the Block (1997) jako Lyle Wilder
Loose Women / Loose Women (1996) jako Barbie Doll bartender
Spotkanie / Arrival, The (1996) jako Zane Ziminski
Wszystkie psy idą do nieba 2 / All Dogs Go to Heaven 2 (1996) jako Charlie głos
Pościg / Chase, The (1994) jako Jack Hammond
Pierwsza liga II / Major League II (1994) jako Rick Wild Thing Vaughn
Na granicy ryzyka / Terminal Velocity (1994) jako Richard Ditch Brodie
Trzej muszkieterowie / Three Musketeers, The (1993) jako Aramis
Śmiertelna pułapka / Deadfall (1993) jako Morgan "Fats" Gripp
Hot Shots 2 / Hot Shots! Part Deux (1993) jako Topper Harley
W krzywym zwierciadle: Strzelając śmiechem / Loaded Weapon 1 (1993) jako Valet
Poza prawem / Beyond the Law (1992) jako Dan Saxon
Hot Shots! / Hot Shots! (1991) jako Topper Harley
Kompania karna / Cadence (1990) jako Franklin Bean
Wzgórze odwagi / Courage Mountain (1990) jako Peter
Zlecenie / Catchfire (1990) jako Bob
Żółtodziób / Rookie, The (1990) jako David Ackerman
Komando FOKI / Navy Seals (1990) jako Porucznik Dale Hawkins
Ludzie pracy / Men at Work (1990) jako Carl Taylor
Pierwsza liga / Major League (1989) jako Ricky Vaughn
Tale of Two Sisters / Tale of Two Sisters (1989) jako narrator
Młode strzelby / Young Guns (1988) jako Richard Brewer
Balanga na autostradzie / Never on Tuesday (1988) jako Złodziej
Spisek ośmiu / Eight Men Out (1988) jako Hap Felsch
Predator: The Concert / Predator: The Concert (1987)
Three for the Road / Three for the Road (1987) jako Paul
Wall Street / Wall Street (1987) jako Bud Fox
Pluton / Platoon (1986) jako Chris
Widmo / Wraith, The (1986) jako Jake
Mądrość / Wisdom (1986) jako Menadżer
Wolny dzień Ferrisa Buellera / Ferris Bueller's Day Off (1986) jako Chłopiec na komisariacie
Chłopcy z sąsiedztwa / Boys Next Door, The (1985) jako Bo Richards
Czwarty król / Fourth Wise Man, The (1985) jako Kapitan żołnierz Heroda
Czerwony świt / Red Dawn (1984) jako Matt
Milczące serce / Silence of the Heart (1984) jako Ken Cruze
Backtrack / Backtrack (1977) jako Bob

Charlie Sheen - jako producent

Pościg / Chase, The (1994) jako producent wykonawczy

Zdjęcia gwiazd

Charlie Sheen Charlie Sheen Charlie Sheen Charlie Sheen, fot. Imperial Charlie Sheen Charlie Sheen fot. Forum Film Charlie Sheen i Brooke Mueller Charlie Sheen Charlie Sheen Charlie Sheen Charlie Sheen Charlie Sheen Charlie Sheen i Denise Richards Charlie Sheen Charlie Sheen i Denise Richards Charlie Sheen Charlie Sheen Charlie Sheen i Denise Richards
Zobacz więcej...
Nagrody Charlie Sheen

Nagroda: Złoty Glob za film Dwóch i pół (Two and a Half Men), rok 2006 w kategorii: Najlepszy aktor w serialu TV - Musical/Komedia
Nagroda: Złoty Glob za film Dwóch i pół (Two and a Half Men), rok 2005 w kategorii: Najlepszy aktor w serialu TV - Musical/Komedia
Nagroda: Złoty Glob za film Spin City, rok 2002 w kategorii: Najlepszy aktor w serialu TV - Musical/Komedia

Zarobki Charlie Sheen

Spin City 1996, zarobki: $2,750,000 (w sezonie 2000/2001)
Kodeks zbrodni (No Code of Conduct) 1998, zarobki: $2,000,000
Spotkanie (The Arrival) 1996, zarobki: $5,000,000
Na granicy ryzyka (Terminal Velocity) 1994, zarobki: $6,000,000
Trzej muszkieterowie (The Three Musketeers) 1993, zarobki: $4,000,000
Hot Shots 2 (Hot Shots! Part Deux) 1993, zarobki: $5,000,000
Three for the Road 1987, zarobki: $500,000

Plotki Charlie Sheen

Ashton Kutcher zamiast Charliego Sheena
Charlie Sheen szuka pracy w Australii
Charlie Sheen wraca do "Dwóch i pół"
Charlie Sheen chce mieszkać z Milą Kunis
Charlie Sheen może więcej niż Rob Lowe
Rob Lowe zamiast Charliego Sheena
Charlie Sheen i Bill Clinton nie będą mieć kaca
Charlie Sheen oficjalnie zwolniony
Charlie Sheen milionerem na Twitterze
Charlie Sheen i twórca "Dwóch i pół" na wojennej ścieżce
Charlie Sheen znowu w pierwszej lidze
Martin Sheen otacza syna opieką
Charlie Sheen radzi studentom
Jeszcze dwa tygodnie do powrotu Charliego Sheena
Charlie Sheen na odwyku
Charlie Sheen będzie ścigał Bruce'a Willisai
Charlie Sheen się rozwodzi
Charlie Sheen się rozwodzi
Charlie Sheen wraca do serialu
Charlie Sheen na odwyku

Newsy Charlie Sheen

Charlie Sheen znów zagra w baseball
Charlie Sheen wraca do telewizji
Kristen Wiig przebiera się za klauna
"Dwóch i pół" nie przetrwa bez Charliego Sheena
Charlie Sheen kończy przygodę z "Dwoma i pół"
Charlie Sheen wraca na Wall Street
Charlie Sheen będzie się mścił
Reality show z Denise Richards

Ciekawostki Charlie Sheen

-Przypadkiem postrzelił w ramię swoją narzeczoną Kelly Preston. Po tym incydencie Kelly odeszła od niego i poślubiła swojego przyjaciela Johna Travoltę.
-Ma córkę Cassandrę (ur. 1995) z Paulą Profit.
-Jego marzeniem było zostać zawodowym graczem w baseball.
-Umawiał się z gwiazdą filmów "dla dorosłych" Ginger Lynn Allen.
-22 maja 1998 został zatrzymany i aresztowany za jazdę pod wpływem alkoholu i narkotyków. Musiał się poddać leczeniu odwykowym
-21 grudnia 1996 roku został aresztowany za napaść na kobietę w swoim domu w Agoura. Kobieta twierdziła, że Sheen wywrócił ją na podłogę.
-Jest synem aktora Martina Sheena i Janet Sheen.
-W styczniu 2002 zaręczył się z Denise Richards.
-Ma córkę Sam (ur. 9 marca 2004) ze związku z Denise Richards.
-Ma dwie córki ze związku z Denise Richards - Sam (ur. 9 marca 2004) i Lolę (ur. 1 czerwca 2005).