Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Barbara Ludwiżanka
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Występuje jako: Barbara Ludwiżanka

Data urodzenia: 1908-01-24
Wiek: 112 lat
Urodzeni w styczniu
Znak zodiaku: Wodnik
Miejsce urodzenia: Stanisławów, Austro-Węgry (obecnie Iwano-Frankowsk, Ukraina)
Małżeństwa :
Władysław Hańcza (do 19.11.1977, jego śmierć)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Barbara Ludwiżanka gra w filmach

Barbara Ludwiżanka - filmografia aktorska

Inna wyspa / Inna wyspa (1986) jako Staruszka
Wedle wyroków twoich... / Wedle wyroków twoich... (1983) jako Żydówka
Seksmisja / Seksmisja (1983) jako Starowinka Julia Novack
Ciosy / Ciosy (1980) jako matka Teresy
Granica / Granica (1977) jako Ziembiewiczowa matka Zenona
Noce i dnie / Noce i dnie (1975) jako Jadwiga Ostrzeńska matka Barbary
Chłopi / Chłopi (1973) jako Jagustynka
150 na godzinę / 150 na godzinę (1971) jako "Światowa" pani
Kłopotliwy gość / Kłopotliwy gość (1971) jako Babcia Piotrowska
Dzięcioł / Dzięcioł (1970) jako Teściowa Stefana
Piąta rano / Piąta rano (1969) jako Babcia
Tabliczka marzenia / Tabliczka marzenia (1968) jako ciotka Ludki
Zjazd rodzinny / Keresztelö (1968) jako Teściowa Menyherta
Zwariowana noc / Zwariowana noc (1967) jako Guwernantka Róża
Poradnik matrymonialny / Poradnik matrymonialny (1967) jako Matka Roksany
Sublokator / Sublokator (1966) jako Maria Orzechowska
Godzina pąsowej róży / Godzina pąsowej róży (1963) jako gosposia Genowefa
Ubranie prawie nowe / Ubranie prawie nowe (1963) jako Weronika Binkowska matka Róży
Igraszki pieniądza / Igraszki pieniądza (1930)
Milionowy spadkobierca / Milionowy spadkobierca (1928) jako Prezeska klubu tępicielek łowców posagów

Barbara Ludwiżanka - jako twórca zdjęć

Milionowy spadkobierca / Milionowy spadkobierca (1928)