Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Witold Pyrkosz
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Występuje jako: Witold Pyrkosz

Płeć: mężczyzna
Data urodzenia: 1927-01-01
Wiek: 93 lat
Urodzeni w styczniu
Znak zodiaku: Koziorożec
Miejsce urodzenia: Lwów, Polska (obecnie Ukraina)
Małżeństwa :
Krystyna (Od 1964 roku) (2 dzieci)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Witold Pyrkosz grał w filmach

Witold Pyrkosz - filmografia aktorska

Auta 2 / Cars 2 (2011) jako Złomek polski dubbing
Lissi na lodzie / Lissi und der wilde Kaiser (2007) jako Dziadek
Auta / Cars (2006) jako Złomek
Złomek i błędny ognik / Mater and the Ghostlight (2006) jako Złomek polski dubbing
Rogate ranczo / Home on the Range (2004) jako Szeryf Sam Brown
Nawiedzony dwór / Haunted Mansion, The (2003) jako Ezra
Śnieżne psy / Snow Dogs (2002) jako Ernie polski dubbing
But Manitou / Schuh des Manitu, Der (2001) jako Wódz Tęga Pała polski dubbing
Bajland / Bajland (2000) jako Sieńko
Kiler-ów 2-óch / Kiler-ów 2-óch (1999) jako Ksiądz udzielający ślubu Kilerowi i Donie
Tarzan / Tarzan (1999) jako Profesor Porter polski dubbing
Toy Story 2 / Toy Story 2 (1999) jako Pit polski dubbing
Herkules / Hercules (1997) jako Filoktet polski dubbing
Akwarium / Akwarium (1996) jako Generał Galicyn "Nawigator"
Szabla od komendanta / Szabla od komendanta (1996) jako Gniewisz
Rob Roy / Rob Roy (1995) jako Książę Argyll polski dubbing
Piękna warszawianka / Belle de Varsovie, La (1993) jako Ludwik
Przypadek Pekosińskiego / Przypadek Pekosińskiego (1993) jako Sekretarz
Do widzenia wczoraj. Dwie krótkie komedie o zmianie systemu / Do widzenia wczoraj. Dwie krótkie komedie o zmianie systemu (1993) jako Oglądający telewizję
Latające machiny kontra Pan Samochodzik / Latające machiny kontra Pan Samochodzik (1991) jako Lejwoda "Bil Arizona"
Trzy dni bez wyroku / Trzy dni bez wyroku (1991) jako Rzeźnik
Szwedzi w Warszawie / Szwedzi w Warszawie (1991) jako Przewoźnik
Kramarz / Kramarz (1990) jako Jurek
Zabić na końcu / Zabić na końcu (1990) jako Wacławek dowódca straży przemysłowej
Gorzka miłość / Gorzka miłość (1989) jako Franciszek Hermanowicz
Rififi po sześćdziesiątce / Rififi po sześćdziesiątce (1989) jako Opieniek komendant w Nowych Jorkach
Romeo i Julia z Saskiej Kępy / Romeo i Julia z Saskiej Kępy (1988) jako Dorożkarz
Kingsajz / Kingsajz (1987) jako Zenona Bombalina redaktor naczelna pisma "Pasikonik"
Sławna jak Sarajewo / Sławna jak Sarajewo (1987) jako Szafraniec
Sonata marymoncka / Sonata marymoncka (1987) jako Sęczek
Rykowisko / Rykowisko (1986) jako Rozbicki naczelnik Grybowa niewymieniony w czołówce
Czas nadziei / Czas nadziei (1986) jako Nowy dyrektor "Metalpolu"
Kim jest ten człowiek / Kim jest ten człowiek (1985) jako Śledczy
Niech Cię odleci Mara / Niech Cię odleci Mara (1982) jako Kontroler
Był jazz / Był jazz (1981) jako Prezes NOT
Prognoza pogody / Prognoza pogody (1981) jako Kierownik domu starców
Czwartki ubogich / Czwartki ubogich (1981) jako Urzędnik gość w hotelu
Wojna światów - Następne stulecie / Wojna światów - Następne stulecie (1981) jako Sędzia
Vabank / Vabank (1981) jako J. J. Duńczyk
Jeśli serce masz bijące / Jeśli serce masz bijące (1980) jako Wacław Prchlik
Constans / Constans (1980) jako Mariusz szef Witolda
Wszyscy i nikt / Wszyscy i nikt (1978) jako Kowal
Bez znieczulenia / Bez znieczulenia (1978) jako Następca Brońskiego
Azyl / Azyl (1978) jako Zera
Niedziele pewnego małżeństwa w mieście przemysłowym średniej wielkości / Niedziele pewnego małżeństwa w mieście przemysłowym średniej wielkości (1977) jako Witold
Nie zaznasz spokoju / Nie zaznasz spokoju (1977) jako Prezes klubu sportowego
Hazardziści / Hazardziści (1975) jako Kasjer Leon Badziak
Grzech Antoniego Grudy / Grzech Antoniego Grudy (1975) jako Warwaś
To ja zabiłem / To ja zabiłem (1974) jako Obrońca Morawskiego
Nie ma mocnych / Nie ma mocnych (1974) jako Warszawiak
Janosik / Janosik (1974) jako Jędruś Pyzdra
Nagrody i odznaczenia / Nagrody i odznaczenia (1973) jako Chorąży Żurek
Godzina szczytu / Godzina szczytu (1973) jako Pan Stasio nabywca samochodu Maksymowicza niewymieniony w czołówce
Ten okrutny, nikczemny chłopak / Ten okrutny, nikczemny chłopak (1972) jako Milicjant
Trąd / Trąd (1971) jako Matusiak
Szerokiej drogi, kochanie / Szerokiej drogi, kochanie (1971) jako Dziennikarz Mucha
Martwa fala / Martwa fala (1970) jako Radiotelegrafista Karol głos
Akcja Brutus / Akcja Brutus (1970) jako Boruta
Dzień oczyszczenia / Dzień oczyszczenia (1969) jako Drobny
Tamań / Tamań (1969) jako Janko głos niewymieniony w czołówce
Tylko umarły odpowie / Tylko umarły odpowie (1969) jako Porucznik Witek
Sąsiedzi / Sąsiedzi (1969) jako Policjant w składnicy broni głos niewymieniony w czołówce
Znaki na drodze / Znaki na drodze (1969) jako Właściciel warsztatu samochodowego
Sami swoi / Sami swoi (1967) jako "Warszawiak"
Morderca zostawia ślad / Morderca zostawia ślad (1967) jako Żołnierz pełniący wartę w centrali telefonicznej niewymieniony w czołówce
Powrót na Ziemię / Powrót na Ziemię (1966) jako Edek kolega Stefana
Zejście do piekła / Descent to Hell, The (1966) jako Max Schmidt
Sublokator / Sublokator (1966) jako Widmo chorążego
Sobótki / Sobótki (1965) jako Kolejarz Chlebek głos
Katastrofa / Katastrofa (1965) jako Witold Roszak inspektor nadzoru inwestorskiego
Panienka z okienka / Panienka z okienka (1964) jako Kapitan Łabędzia
Nieznany / Nieznany (1964) jako Marcin
Pięciu / Pięciu (1964) jako Alojz przyjaciel Kalusa z wojska
Rękopis znaleziony w Saragossie / Rękopis znaleziony w Saragossie (1964) jako Potępiony Błażej
Zacne grzechy / Zacne grzechy (1963) jako Gęba
Drugi brzeg / Drugi brzeg (1962) jako Gabryś
Milczące ślady / Milczące ślady (1961) jako Świder
Kwiecień / Kwiecień (1961) jako Porucznik Galicki
Rok pierwszy / Rok pierwszy (1960) jako Migułka
Con bravura / Con bravura (1957) jako Kardas
Kopciuszek / Cinderella (1950) jako Król nowa wersja polski dubbing