Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »


Występuje jako: Piotr Adamczyk

Płeć: mężczyzna
Data urodzenia: 1972-03-21
Wiek: 42 lat
Urodzeni w marcu
Znak zodiaku: Baran
Miejsce urodzenia: Warszawa, Polska

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Piotr Adamczyk grał w filmach

Piotr Adamczyk - filmografia aktorska

Och, Karol 2 / Och, Karol 2 (2011) jako Karol
Auta 2 / Cars 2 (2011) jako Zygzak McQueen polski dubbing
Śniadanie do łóżka / Śniadanie do łóżka (2010) jako Konrad
Trick / Trick (2010) jako Marek Kowalewski
Święty interes / Święty interes (2010) jako Leszek Rembowski
Czeluskin 2 / Czeluskin 2 (2009)
At the Zoo / At the Zoo (2009) jako Adam Piotrczyk
Drugie życie / Second Life (2009) jako Nicolas
Madagwiazdka / Merry Madagascar (2009) jako Melman polski dubbing
Gwiazda Kopernika / Gwiazda Kopernika (2009) jako Mikołaj Kopernik (głos)
33 sceny z życia / 33 sceny z życia (2008) jako Krytyk sztuki
Nie kłam, kochanie / Nie kłam, kochanie (2008) jako Marcin
Kierowca / Limousine (2008) jako Mecenas
Lejdis / Lejdis (2008) jako Artur, mąż Gośki
Opowieści na dobranoc / Bedtime Stories (2008) jako Skeeter Bronson
Madagaskar 2 / Madagascar: Escape 2 Africa (2008) jako Melman
Testosteron / Testosteron (2007) jako Kornel
Auta / Cars (2006) jako Zygzak McQueen
Karol - Papież, który pozostał człowiekiem / Karol, un Papa rimasto uomo (2006) jako Jan Paweł II
Mój brat niedźwiedź II / Brother Bear 2 (2006) jako Tuke polski dubbing
Niemowlę kontratakuje / Jack-Jack Attack (2005) jako Syndrom polski dubbing
Szeregowiec Dolot / Valiant (2005) jako Szeregowiec Dolot
Karol - człowiek, który został papieżem / Karol, un uomo diventato papa (2005) jako Karol Wojtyła
Madagaskar / Madagascar (2005) jako Melman, Żyrafa
Iniemamocni / Incredibles, The (2004) jako Syndrome/Iniemaboy
Ciało / Ciało (2003) jako Proboszcz
Łowcy skór / Łowcy skór (2003) jako Doktor Kwiatkowski
Kariera Nikosia Dyzmy / Kariera Nikosia Dyzmy (2002) jako Lektor angielskiego
Chopin. Pragnienie miłości / Chopin. Pragnienie miłości (2002) jako Fryderyk Chopin
Prymas - Trzy lata z tysiąca / Prymas - Trzy lata z tysiąca (2000) jako asystent Kozyry
Król sokołów / Sokoliar Tomáš (2000) jako Cedryk polski dubbing
Juliusz Słowacki tańczy / Juliusz Słowacki tańczy (2000) jako narrator
Wrota Europy / Wrota Europy (1999) jako Sztyller
Na plebanii w Wyszkowie 1920 / Na plebanii w Wyszkowie 1920 (1999) jako Podporucznik Marian Lacheta
Egzekutor / Egzekutor (1999) jako Lekarz
Dr Dolittle / Doctor Dolittle (1998) jako Dr John Dolittle polski dubbing
Brat naszego Boga / Our God's Brother (1997) jako Hubert
Cwał / Cwał (1995) jako Ksawery
Ferdydurke / Ferdydurke (1991) jako epizod

Piotr Adamczyk - jako producent

Rezolucja 819 / Résolution 819 (2008) jako producent

Zdjęcia gwiazd

Piotr Adamczyk fot. Tomasz Ozdoba, Forum Film
Zobacz więcej...
Plotki Piotr Adamczyk

Borys Szyc i Piotr Adamczyk walczą o Wiedeń
Tomasz Karolak jesienią podaje śniadanie do łóżka
Tomasz Karolak kucharzem i celebrytą