Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Bill Pullman
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Występuje jako: Bill Pullman

Płeć: mężczyzna
Data urodzenia: 1953-12-17
Wiek: 64 lat
Urodzeni w grudniu
Znak zodiaku: Strzelec
Miejsce urodzenia: Hornell, Nowy Jork, USA
Wzrost: 187
Małżeństwa :
Tamara Hurwitz (Od 1987 roku) (3 dzieci)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Bill Pullman grał w filmach

Bill Pullman - filmografia aktorska

Peacock / Peacock (2010) jako Edmund French
Morderca we mnie / Killer Inside Me, The (2010) jako Billy Boy Walker
Wino na medal / Bottle Shock (2008) jako Jim Barrett
Phoebe in Wonderland / Phoebe in Wonderland (2008) jako Peter Lichten
Dochodzenie / Surveillance (2008) jako Sam Hallaway
Nobel Son / Nobel Son (2007) jako Max Mariner
Mokra robota / You Kill Me (2007) jako Dave
Straszny film 4 / Scary Movie 4 (2006) jako Henry Hale
Kosmiczna mistyfikacja / Alien Autopsy (2006) jako Morgan Banner
Moja droga Wendy / Dear Wendy (2005) jako Krugsby
Orphan King, The / Orphan King, The (2005) jako Jack Bennett
The Grudge - Klątwa / Grudge, The (2004) jako Peter Kirk
Tygrysi rejs / Tiger Cruise (2004) jako Cmdr. Gary Dolan
Rick / Rick (2003) jako Rick O'Lette
Ucieczka od życia / Igby Goes Down (2002) jako Jason Slocumb
29 palm / 29 Palms (2002) jako Bus Clerk
Zapłon / Ignition (2001) jako Conor Gallagher
Winny / Guilty, The (2000) jako Callum Crane
Titan - Nowa Ziemia / Titan A.E. (2000) jako Kapitan Joseph Korso głos
Man Is Mostly Water, A / Man Is Mostly Water, A (2000) jako Faszysta na parkingu
Ważniejsze niż przyjaźń / Virginian, The (2000) jako The Virginian
Numer stulecia / Lucky Numbers (2000) jako Lakewood
Aligator - Lake Placid / Lake Placid (1999) jako Jack Wells
Historię tworzy się w nocy / History Is Made at Night (1999) jako Harry
W matni / Brokedown Palace (1999) jako Hank Green
Efekt Zero / Zero Effect (1998) jako Daryl Zero
Koniec przemocy / End of Violence, The (1997) jako Mike Max
Zagubiona autostrada / Lost Highway (1997) jako Fred Madison
Partner niedoskonały / Mr. Wrong (1996) jako Whitman Crawford
Fałszywy trop / Mistrial (1996) jako Steve Donohue
Kacper / Casper (1995) jako Doktor James Harvey
Ja cię kocham, a ty śpisz / While You Were Sleeping (1995) jako Jack Callaghan
Ostatnie uwiedzenie / Last Seduction, The (1994) jako Clay Gregory
Przysługa / Favor, The (1994) jako Peter
Wyatt Earp / Wyatt Earp (1994) jako Ed Masterson
Pełnia zła / Malice (1993) jako Andy Safian
Sommersby / Sommersby (1993) jako Orin Meecham
Nervous Ticks / Nervous Ticks (1993) jako York Daley
Bezsenność w Seattle / Sleepless in Seattle (1993) jako Walter
Mr. Jones / Mr. Jones (1993) jako Brygadzista na budowie niewymieniony w czołówce
Szalona w miłości / Crazy in Love (1992) jako Nick Symonds
Ich własna liga / League of Their Own, A (1992) jako Bob Hinson
Samotnicy / Singles (1992) jako Doktor Jamison
Świetlisty anioł / Bright Angel (1991) jako Bob
Wychodząc z mroku / Liebestraum (1991) jako Paul Kessler
Martwy mózg / Brain Dead (1990) jako Dr. Rex Martin
Siostrzyczki / Sibling Rivalry (1990) jako Nicholas Meany
Strach ma wielkie oczy / Cold Feet (1989) jako Buck Latham
Rodzinne pojednanie / Home Fires Burning (1989) jako Porucznik Henry Tibbetts
Pogrzeb wikinga / Rocket Gibraltar (1988) jako Crow Black
Wąż i tęcza / Serpent and the Rainbow, The (1988) jako Dennis Alan
Przypadkowy turysta / Accidental Tourist, The (1988) jako Julian
Kosmiczne jaja / Spaceballs (1987) jako Lone Starr
Bezlitośni ludzie / Ruthless People (1986) jako Earl

Bill Pullman - jako reżyser

Ważniejsze niż przyjaźń / Virginian, The (2000)

Bill Pullman - jako producent

Ważniejsze niż przyjaźń / Virginian, The (2000) jako producent

Zdjęcia gwiazd

Bill Pullman, fot. Warner
Zobacz więcej...
Plotki Bill Pullman

Bill Pullman walczy z kosmitami
Bill Pullman i Matthew Modine też przeżyją kryzys

Newsy Bill Pullman

Christopher Walken z wdową-hazardzistką
"Trzej muszkieterowie" jak "Sherlock Holmes"
Kate Hudson z dreszczykiem
Trio w ogródku Cilliana Murphy'ego
Chris Pine, Bill Pullman i Alan Rickman piją wino
Elle Fanning w krainie czarów
Bill Pullman i Julia Ormond u Jennifer Lynch