Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Aldo Ray
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Aldo DaRe
Występuje jako: Aldo Ray

Data urodzenia: 1926-09-25
Wiek: 91 lat
Urodzeni w wrześniu
Znak zodiaku: Waga
Miejsce urodzenia: Pen Argyl, Pensylwania, USA
Małżeństwa :
Shirley Green (20.06.1947 - 1953, rozwód), córka Claire (ur. 1951)
Jeff Donnell (30.09.1954 - 16.10.1956, rozwód)
Johanna Ray (26.03.1960 - 1967, rozwód), 3 dzieci, w tym 2 synów: Paul i Eric (ur. 03.03.1965)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Aldo Ray gra w filmach

Aldo Ray - filmografia aktorska

Szatański pakt / Shock 'Em Dead (1991) jako Tony
Terror Night / Terror Night (1987) jako Kapitan Ned
Prison Ship / Prison Ship (1987) jako The Inquistor
Sycylijczyk / Sicilian,The (1987) jako Don Siano of Bisacquino
Biohazard / Biohazard (1985) jako Generał Randolph
To Kill a Stranger / To Kill a Stranger (1985) jako Insp. Benedict
Vultures / Vultures (1983) jako Wally
Dzielna pani Brisby / Secret of NIMH, The (1982) jako Sullivan głos
When I Am King / When I Am King (1981) jako Kierownik
Don't Go Near the Park / Don't Go Near the Park (1981) jako Taft
Mordercze eksperymenty / Human Experiments (1980) jako Mat Tibbs
Sam Fuller and the Big Red One / Sam Fuller and the Big Red One (1979) jako narrator
Rękawica / Glove, The (1979) jako Strażnik więzienny
Won Ton Ton - pies, który ocalił Hollywood / Won Ton Ton, the Dog Who Saved Hollywood (1976) jako Stubby Stebbins
Bad Bunch, The / Bad Bunch, The (1976) jako Porucznik Stans
Skarb Hitlera / Inside Out (1975) jako William Prior
Psychic Killer / Psychic Killer (1975) jako Porucznik Anderson
Seven Alone / Seven Alone (1974) jako Doktor Dutch
Dynamite Brothers / Dynamite Brothers (1973) jako Burke
Course du lièvre à travers les champs, La / Course du lièvre à travers les champs, La (1972) jako Mattone
Wolny jeździec / Angel Unchained (1970) jako Szeryf
Władza / Power, The (1968) jako Bruce
Samobójcza misja / Commando suicida (1968) jako Sierżant Cloadec
Zielone berety / Green Berets, The (1968) jako Sierżant Muldoon
Violent Ones, The / Violent Ones, The (1967) jako Joe Vorzyck
Kill a Dragon / Kill a Dragon (1967) jako Vigo
Spryciarz Ed / Dead Heat on a Merry-Go-Round (1966) jako Eddie Hart
Co robiłeś na wojnie, tatku? / What Did You Do in the War, Daddy? (1966) jako Sierżant Rizzo
Koszmar w słońcu / Nightmare in the Sun (1965) jako szeryf
Moschettieri del mare, I / Moschettieri del mare, I (1960) jako Moreau
Dzień, w którym obrabowano Bank Anglii / Day They Robbed the Bank of England, The (1960) jako Norgate
Nadzy i martwi / Naked and the Dead, The (1958) jako sierżant Sam Croft
Poletko pana Boga / God's Little Acre (1958) jako Bill Thompson
Mężczyźni na wojnie / Men in War (1957) jako pułkownik
Operacja Saipan / Battle Cry (1955) jako Andy Hookens
Panna Sadie Thompson / Miss Sadie Thompson (1953) jako Sierżant O`Hara
Saturday's Hero / Saturday's Hero (1951) jako Gene Hausler

Aldo Ray - jako producent

Kaftan bezpieczeństwa / Dark Sanity (1982) jako producent

Aldo Ray - jako twórca muzyki

Samobójcza misja / Commando suicida (1968)