Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Wallace Beery
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Wallace Fitzgerald Beery
Występuje jako: Wallace Beery

Data urodzenia: 1885-04-01
Wiek: 134 lat
Urodzeni w kwietniu
Znak zodiaku: Baran
Miejsce urodzenia: Kansas City, Missouri, USA
Małżeństwa :
Gloria Swanson (27.03.1916 - 1919, rozwód)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Wallace Beery gra w filmach

Wallace Beery - filmografia aktorska

America at the Movies / America at the Movies (1976) jako Dan Packard zdjęcia
Cruise of the Zaca / Cruise of the Zaca (1952) jako ona sama
Big Jack / Big Jack (1949) jako Big Jack Horner
Alias a Gentleman / Alias a Gentleman (1948) jako Jim Breedin
Randka z Judy / A Date with Judy (1948) jako Melvin R. Foster
Mighty McGurk, The / Mighty McGurk, The (1947) jako Roy "Slag" McGurk
Bad Bascomb / Bad Bascomb (1946) jako Zed Bascomb
This Man's Navy / This Man's Navy (1945) jako Ned Trumpet
Rationing / Rationing (1944) jako Ben Barton
Barbary Coast Gent / Barbary Coast Gent (1944) jako Plush Brannon
Salute to the Marines / Salute to the Marines (1943) jako Chorąży William Bailey
Bugle Sounds, The / Bugle Sounds, The (1942) jako "Hap" Doan
Jackass Mail / Jackass Mail (1942) jako Marmaduke 'Just' Baggot
Wyoming / Wyoming (1940) jako 'Reb' Harkness
20 Mule Team / 20 Mule Team (1940) jako Skinner Bill Bragg "Ambrose Murphy"
Człowiek z Dakoty / Man from Dakota, The (1940) jako Sierżant "Bar" Barstow
Sierżant Madden / Sergeant Madden (1939) jako Sierżant Shaun Madden
Thunder Afloat / Thunder Afloat (1939) jako John 'Pop' Thorson
Wstań i walcz / Stand Up and Fight (1939) jako Kapitan Boss Starkey
Stablemates / Stablemates (1938) jako Thomas 'Tom' Terry
Groźny Bill / Bad Man of Brimstone, The (1937) jako "Trigger" Bill
Statek niewolników / Slave Ship (1937) jako Jack Thompson
Old Hutch / Old Hutch (1936) jako 'Hutch' Hutchins
Message to Garcia, A / Message to Garcia, A (1936) jako Sierżant Dory
Burzliwa młodość / Ah, Wilderness! (1935) jako Sidney 'Sid' Miller
West Point of the Air / West Point of the Air (1935) jako 'Big Mike' Stone
O'Shaughnessy's Boy / O'Shaughnessy's Boy (1935) jako Kapitan Michael 'Windy' O'Shaughnessy
Barnum / Mighty Barnum, The (1934) jako P.T. Barnum
Viva Villa! / Viva Villa! (1934) jako Pancho Villa
Przedmieście / Bowery, The (1933) jako Chuck Connors
Kolacja o ósmej / Dinner at Eight (1933) jako Dan Packard
Pilnuj swego męża / Tugboat Annie (1933) jako Terry Brennan
Ludzie w hotelu / Grand Hotel (1932) jako Preysing
Tajemnicza szóstka / Secret Six, The (1931) jako Louis 'Louie' Scorpio
Dziecko bez grzechu / Hell Divers (1931) jako 'Windy' Riker
Szary Dom / Big House, The (1930) jako 'Machine Gun' Butch Schmidt
Lady's Morals, A / Lady's Morals, A (1930) jako P.T. Barnum
Way for a Sailor / Way for a Sailor (1930) jako "Tripod" McMasters
Min i Bill / Min and Bill (1930) jako Bill rybak
Noce w chińskiej dzielnicy / Chinatown Nights (1929) jako Chuck Riley
River of Romance / River of Romance (1929) jako Generał Orlando Jackson
Ludzie bezdomni / Beggars of Life (1928) jako Oklahoma Red
Wife Savers / Wife Savers (1928) jako Louis Hosenozzle
Two Flaming Youths / Two Flaming Youths (1927) jako niewymieniony w czołówce on sam
Now We're in the Air / Now We're in the Air (1927) jako Wally
Old Ironsides / Old Ironsides (1926) jako Bos'n
Devil's Cargo, The / Devil's Cargo, The (1925) jako Ben
Rugged Water / Rugged Water (1925) jako Kapitan Bartlett
In the Name of Love / In the Name of Love (1925) jako Glavis
Let Women Alone / Let Women Alone (1925) jako Cap Bullwinkle
Great Divide, The / Great Divide, The (1925) jako Holender
Signal Tower, The / Signal Tower, The (1924) jako Joe Standish
Eternal Struggle, The / Eternal Struggle, The (1923) jako Barode Dukane
Tancerka hiszpańska / Spanish Dancer, The (1923) jako Król Filip IV
Flame of Life, The / Flame of Life, The (1923) jako Don Lowrie
Trzy wieki / Three Ages (1923) jako czarny charakter
Blind Bargain, A / Blind Bargain, A (1922) jako Bestia niewymieniony w czołówce
Only a Shop Girl / Only a Shop Girl (1922) jako Jim Brennan
Hurricane's Gal / Hurricane's Gal (1922) jako Chris Borg
Golden Snare, The / Golden Snare, The (1921) jako Bram Johnson
Czterech jeźdzców Apokalipsy / Four Horsemen of the Apocalypse, The (1921) jako Gustave Ludermann
813 / 813 (1920) jako Major Parbury/Ribeira
Virgin of Stamboul, The / Virgin of Stamboul, The (1920) jako Ahmed Hamid
Mollycoddle, The / Mollycoddle, The (1920) jako Henry von Holkar
Round-Up, The / Round-Up, The (1920) jako Buck McKee
Only a Janitor / Only a Janitor (1919)
Johanna Enlists / Johanna Enlists (1918) jako Pułkownik Fanner
Teddy at the Throttle / Teddy at the Throttle (1917) jako Henry Black
Sprytny niemowa / Clever Dummy, A (1917) jako Dyrektor wodewilu
Dash of Courage, A / Dash of Courage, A (1916) jako Szef policji
Sweedie, the Janitor / Sweedie, the Janitor (1916) jako Sweedie
Sweedie Goes to College / Sweedie Goes to College (1915) jako Sweedie
Chuda księżniczka / Slim Princess, The (1915) jako Popova
Sweedie and the Double Exposure / Sweedie and the Double Exposure (1914) jako Sweedie
Countess Sweedie / Countess Sweedie (1914) jako Sweedie
Golf Champion 'Chick Evans' Links with Sweedie / Golf Champion 'Chick Evans' Links with Sweedie (1914) jako Sweedie
Fable of Napoleon and the Bumps, The / Fable of Napoleon and the Bumps, The (1914) jako Profesor Bunkun
Sweedie's Skate / Sweedie's Skate (1914) jako Sweedie
Actor Finney's Finish / Actor Finney's Finish (1914)
Sweedie Learns to Swim / Sweedie Learns to Swim (1914) jako Sweedie
Hello, Trouble / Hello, Trouble (1913)

Wallace Beery - jako reżyser

Only a Janitor / Only a Janitor (1919)
Beach Nut, A / Beach Nut, A (1919)
She Wasn't Hungry, But... / She Wasn't Hungry, But... (1919) jako Wallace Beery
Bathhouse Scandal, The / Bathhouse Scandal, The (1918)
Perils of the Parlor / Perils of the Parlor (1918) jako Wallace Beery
Bombs and Banknotes / Bombs and Banknotes (1917) jako Wallace Beery
Janitor's Vacation, The / Janitor's Vacation, The (1916)
Soda Clerk, The / Soda Clerk, The (1916)
Fame at Last / Fame at Last (1916) jako Wallace Beery
Sweedie, the Janitor / Sweedie, the Janitor (1916)
From the Rogue's Gallery / From the Rogue's Gallery (1916)
Just a Few Little Things / Just a Few Little Things (1916)
Thousand Dollars a Week, A / Thousand Dollars a Week, A (1916)
Borrowed Plumes / Borrowed Plumes (1916)
Merry Models, The / Merry Models, The (1915)
Mistrz Snakeville / Snakeville's Champion (1915) jako Wallace Beery

Wallace Beery - jako twórca zdjęć

Chuda księżniczka / Slim Princess, The (1915)