Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Anna-Maria Ferrero
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Anna-Maria Guerro
Występuje jako: Anna-Maria Ferrero

Data urodzenia: 1934-02-18
Wiek: 83 lat
Urodzeni w lutym
Znak zodiaku: Wodnik
Miejsce urodzenia: Rzym, Włochy
Małżeństwa :
Jean Sorel (od 1963)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Anna-Maria Ferrero gra w filmach

Anna-Maria Ferrero - filmografia aktorska

Controsesso / Controsesso (1964) jako Marcella
Złoto Rzymu / Oro di Roma, L' (1961) jako Giulia
Kapitan Fracasse / Capitaine Fracasse, Le (1961) jako Marquise des Bruyères
Bitwa pod Austerlitz / Austerlitz (1960) jako Elisa Bonaparte
Urzędnik / Impiegato, L' (1960) jako Joan
Gastone / Gastone (1960) jako Nannina
Gobbo, Il / Gobbo, Il (1960) jako Ninetta
Matador / Mattatore, Il (1960) jako Annalisa
Niespodzianki miłości / Sorprese dell`amore, Le (1959) jako Mariarosa
Capitan Fuoco / Capitan Fuoco (1958) jako Anna
Wojna i pokój / War and Peace (1956) jako Maria Bołkońska
Suprema confessione / Suprema confessione (1956) jako Lisa
Totò e Carolina / Totò e Carolina (1955) jako Carolina De Vico
Vedova X, La / Vedova X, La (1954) jako Adriana
Parigina a Roma, Una / Parigina a Roma, Una (1954) jako Fiorella
Ulica ubogich kochanków / Cronache di poveri amanti (1954) jako Gesuina
Zwyciężeni / Vinti, I (1953) jako Marina
Fanciulle di lusso / Fanciulle di lusso (1953) jako Valerie De Beranger
Febbre di vivere / Febbre di vivere (1953) jako Elena
Siamo tutti inquilini / Siamo tutti inquilini (1953) jako Anna Perrini
Lo sai che i papaveri / Lo sai che i papaveri (1952) jako Pierina Zacchi
Domani è un altro giorno / Domani è un altro giorno (1951) jako Giulia
Due verità, Le / Due verità, Le (1951) jako Maria-Luce Carlinet
Płonące niebo / Cielo é rosso (1950) jako Giulia

Anna-Maria Ferrero - jako producent

Suprema confessione / Suprema confessione (1956) jako producent