Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Steve Buscemi
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Występuje jako: Steve Buscemi

Płeć: mężczyzna
Data urodzenia: 1957-12-13
Wiek: 60 lat
Urodzeni w grudniu
Znak zodiaku: Strzelec
Miejsce urodzenia: Brooklyn, Nowy Jork, USA
Wzrost: 175
Małżeństwa :
Jo Andres (Od 1987 roku) (1 dziecko)

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Steve Buscemi grał w filmach

Steve Buscemi - filmografia aktorska

We're the Millers / We're the Millers (2012) jako David
Salesmen / Salesmen (2011) jako Michael
Chosen One, The / Chosen One, The (2010) jako Neil
Duże dzieci / Grown Ups (2010) jako Wiley
Pete Smalls Is Dead / Pete Smalls Is Dead (2010) jako Bernie Lake
Fight For Your Right Revisited / Fight For Your Right Revisited (2010) jako Kelner
Załoga G / G-Force (2009) jako Bucky (głos)
John Rabe / John Rabe (2009) jako Dr Robert Wilson
Youth in Revolt / Youth in Revolt (2009) jako George Twisp
Przystojny Harry / Handsome Harry (2009) jako Kelly
Krzyk Mody / Rage (2009) jako Frank
I Knew It Was You: Rediscovering John Cazale / I Knew It Was You: Rediscovering John Cazale (2009) jako on sam
Messenger, The / Messenger, The (2009)
Igor / Igor (2008) jako Scamper (głos)
Interview / Interview (2007) jako Pierre Peders
Państwo młodzi: Chuck i Larry / I Now Pronounce You Chuck and Larry (2007) jako Clinton Fitzer
Chyba kocham swoją żonę / I Think I Love My Wife (2007) jako George
Akademia tajemniczych sztuk pięknych / Art School Confidential (2006) jako Broadway Bob D'Annunzio niewymieniony w czołówce
Straszny dom / Monster House (2006) jako Nebbercracker (głos)
Pajęczyna Charlotty / Charlotte's Web (2006) jako Szczur Templeton (głos)
W pogoni za sławą / Delirious (2006) jako Les Galantine
Excavating Taylor Mead / Excavating Taylor Mead (2005) jako narrator
Who's the Top? / Who's the Top? (2005) jako Cymon
Zakochany Paryż / Paris, je t'aime (2005) jako Turysta segment "1st arrondissement"
Wyspa / Island, The (2005) jako McCord
Romanse i papierosy / Romance & Cigarettes (2005) jako Angelo
Romance & Cigarettes / Romance & Cigarettes (2005) jako Angelo
Rogate ranczo / Home on the Range (2004) jako Wesley (głos)
Mali Agenci 3D: Trójwymiarowy odjazd / Spy Kids 3-D: Game Over (2003) jako Romero
Duża ryba / Big Fish (2003) jako Norther Winslow
Mr. Deeds - Milioner z przypadku / Mr. Deeds (2002) jako "Szalone Oczy"
Mali agenci 2: Wyspa marzeń / Spy Kids 2: Island of Lost Dreams (2002) jako Romero
Deadrockstar / Deadrockstar (2002) jako Wielebny Ely
Miłość i pieniądze / Love In the Time of Money (2002) jako Martin Kunkle
13 Księżyców / 13 Moons (2002) jako Bananas The Clown
Projekt Laramie / Laramie Project, The (2002) jako O'Conner
Teren prywatny / Domestic Disturbance (2001) jako Ray Coleman
Potwory i spółka / Monsters, Inc. (2001) jako Randall Boggs głos
Ghost World / Ghost World (2001) jako Seymour
Final Fantasy / Final Fantasy: The Spirits Within (2001) jako Neil głos
Szara strefa / Grey Zone, The (2001) jako Abramowics
28 dni / 28 days (2000) jako Cornell
Gniazdo os / Animal Factory (2000) jako A.R. Hosspack
Super tata / Big Daddy (1999) jako Bezdomny
Louis & Frank / Louis & Frank (1998) jako Drexel
Big Lebowski / Big Lebowski, The (1998) jako Theodore Donald 'Donny' Kerabatsos
Śmieci Divine / Divine Trash (1998) jako gra siebie on sam
Od wesela do wesela / Wedding singer, The (1998) jako David Veltri niewymieniony w czołówce
Armageddon / Armageddon (1998) jako Rockhound
Franky Goes to Hollywood / Franky Goes to Hollywood (1998) jako gra siebie on sam
Blondynka / Real Blonde, The (1997) jako Nick
Con Air - lot skazańców / Con Air (1997) jako Garland 'The Marietta Mangler' Greene
Fargo / Fargo (1996) jako Carl Showalter
Kansas City / Kansas City (1996) jako Johnny Flynn
Ucieczka z Los Angeles / Escape from L.A. (1996) jako Eddie
Trees Lounge / Trees Lounge (1996) jako Tommy
Filmowy zawrót głowy / Living in Oblivion (1995) jako Nick Reve
Rzeczy, które robisz w Denver będąc martwym / Things to Do in Denver when You're Dead (1995) jako Pan Shhh
Desperado / Desperado (1995) jako Buscemi
Billy Madison / Billy Madison (1995) jako Danny McGrath niewymieniony w czołówce
Pokochać kogoś / Somebody to Love (1994) jako Mickey
Odlotowcy / Airheads (1994) jako Rex - basista
Gdzie jest jednooki Jimmy? / Search for One-eye Jimmy, The (1994) jako Ed Hoyt
Hudsucker Proxy / Hudsucker Proxy, The (1994) jako Beatnik Barman
Pulp Fiction / Pulp Fiction (1994) jako Buddy Holly look-alike
Dwadzieścia dolców / Twenty Bucks (1993) jako Frank
Wschodzące słońce / Rising Sun (1993) jako Willy Wilhelm
Ostatni żywy bandyta / Last Outlaw, The (1993) jako Philo
Ed i jego zmarła matka / Ed and His Dead Mother (1993) jako Ed Chilton
Co się stało Pete'owi? / What Happened to Pete (1992) jako Stranger
In the Soup / In the Soup (1992) jako Aldolpho Rollo
Przeciwności / CrissCross (1992) jako Louis
Wściekłe psy / Reservoir Dogs (1992) jako Różowy
Barton Fink / Barton Fink (1991) jako Chet
Billy Bathgate / Billy Bathgate (1991) jako Irving
Zandalee / Zandalee (1991) jako OPP Man
Force of Circumstance / Force of Circumstance (1990)
Ścieżka strachu / Miller's Crossing (1990) jako Mink
Opowieści z ciemnej strony / Tales from the Darkside: The Movie (1990) jako Bellingham
Król Nowego Jorku / King of New York (1990) jako Test Tube
Niewolnicy Nowego Jorku / Slaves of New York (1989) jako Wilfredo
Mystery Train / Mystery Train (1989) jako Charlie
Kawa i papierosy II / Coffee and Cigarettes II (1989) jako Kelner
Ogary Broadwayu / Bloodhounds of Broadway (1989) jako Whining Willie
Nowojorskie opowieści / New York Stories (1989) jako Gregory Stark
Wibracje / Vibes (1988) jako Fred
Zadzwoń do mnie / Call Me (1988) jako Switchblade
W sercu nocy / Heart of Midnight (1988) jako Eddy
No Picnic / No Picnic (1987)
Arena Brains / Arena Brains (1987)
Parting Glances / Parting Glances (1986) jako Nick
Tommy's / Tommy's (1985) jako Tommy

Steve Buscemi - jako reżyser

Interview / Interview (2007)
Samotny Jim / Lonesome Jim (2005)
Baseball Wives / Baseball Wives (2002)
Gniazdo os / Animal Factory (2000)
Trees Lounge / Trees Lounge (1996)
Co się stało Pete'owi? / What Happened to Pete (1992)

Steve Buscemi - jako scenarzysta

Interview / Interview (2007)
Trees Lounge / Trees Lounge (1996)
Co się stało Pete'owi? / What Happened to Pete (1992)

Steve Buscemi - jako producent

Symbiopsychotaxiplasm: Take 2 1/2 / Symbiopsychotaxiplasm: Take 2 1/2 (2005) jako producent wykonawczy
Gniazdo os / Animal Factory (2000) jako producent

Zdjęcia gwiazd

Steve Buscemi Steve Buscemi, fot. Monolith Steve Buscemi Steve Buscemi fot. Solopan Steve Buscemi Steve Buscemi fot. Solopan
Zobacz więcej...
Nagrody Steve Buscemi

Nagroda: Złoty Glob za film Ghost World, rok 2002 w kategorii: Najlepszy aktor drugoplanowy

Plotki Steve Buscemi

Steve Buscemi i Terrence Howard w drodze z Kerouakiem
Steve Buscemi i Sigourney Weaver ze złymi policjantami w Los Angeles
Megan Fox jak Steve Buscemi

Newsy Steve Buscemi

Zwycięzca z Cannes w polskich kinach
Steve Buscemi i Terrence Howard w drodze z Kerouakiem
Steve Buscemi, Ben Foster i Stanley Tucci w "Queer"
Kosztowny serial Martina Scorsese
Salma Hayek żoną Adama Sandlera
Jude Law transwestytą
Bezwględny lizus Michael Pitt
Była striptizerka Milla Jovovich
Pracownicza redukcja Bena Afflecka
Martin Landau i Steve Buscemi na ratunek firmie