Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Ashutosh Gowariker
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Występuje jako: Ashutosh Gowariker

Data urodzenia: 1964-02-15
Wiek: 54 lat
Urodzeni w lutym
Znak zodiaku: Wodnik
Miejsce urodzenia: Bombaj, Indie
Małżeństwa :
Sunita 2 synów 2 synów

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Ashutosh Gowariker gra w filmach

Ashutosh Gowariker - filmografia aktorska

Sarkarnama / Sarkarnama (1998) jako Dziennikarz
Vazir / Vazir (1994)
Czasem tak, czasem nie / Kabhi Haan Kabhi Naa (1993) jako Imran
Jaanam / Jaanam (1992) jako Rybak
Cuda się zdarzają / Chamatkar (1992) jako Monty
Salim Langde Pe Mat Ro / Salim Langde Pe Mat Ro (1989) jako Abdul
Goonj / Goonj (1989) jako Napastnik
Kamla Ki Maut / Kamla Ki Maut (1989) jako Deepak
Naam / Naam (1986) jako Taksówkarz Jaisingh Kalewar
Holi / Holi (1984) jako Ranjeet Prakash

Ashutosh Gowariker - jako reżyser

Buddha / Buddha (2011) jako Ashutosh Gowariker
Khelein Hum Jee Jaan Sey / Khelein Hum Jee Jaan Sey (2010)
What's Your Raashee? / What's Your Raashee? (2009)
Księżniczka i cesarz / Jodhaa Akbar (2008)
Mój kraj / Swades: We, the People (2004)
Lagaan: Dawno temu w Indiach / Lagaan: Once Upon a Time in India (2001)
Rozgrywka / Baazi (1995)
Pehla Nasha / Pehla Nasha (1993)

Ashutosh Gowariker - jako scenarzysta

Khelein Hum Jee Jaan Sey / Khelein Hum Jee Jaan Sey (2010)
What's Your Raashee? / What's Your Raashee? (2009)
Księżniczka i cesarz / Jodhaa Akbar (2008)
Mój kraj / Swades: We, the People (2004)
Lagaan: Dawno temu w Indiach / Lagaan: Once Upon a Time in India (2001)
Rozgrywka / Baazi (1995)

Ashutosh Gowariker - jako producent

Khelein Hum Jee Jaan Sey / Khelein Hum Jee Jaan Sey (2010) jako producent wykonawczy
What's Your Raashee? / What's Your Raashee? (2009) jako producent
Księżniczka i cesarz / Jodhaa Akbar (2008) jako producent