Pierwsza litera: 0-9 | A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | W | Z szukanie zaawansowane »

Ben Vereen
Źródła: filmweb.pl, kinomaniak.pl

Imię i nazwisko: Benjamin Augustus Middleton
Występuje jako: Ben Vereen

Data urodzenia: 1946-10-10
Wiek: 73 lat
Urodzeni w październiku
Znak zodiaku: Waga
Miejsce urodzenia: Miami, Floryda, USA
Małżeństwa :
Andrea Townsley (od 1966, rozwód), syn Ben
Nancy Bruner (od 15.07.1968), 4 córki: Kabara, Malaika, Naja (1971 - 1987) i Karon

!!! NOWOŚĆ !!! Zobacz : Z kim Ben Vereen gra w filmach

Ben Vereen - filmografia aktorska

Mama, I Want to Sing! / Mama, I Want to Sing! (2011) jako Horace Payne
21 and a Wake-Up / 21 and a Wake-Up (2009) jako Generał John Jay Garner
Tapioca / Tapioca (2009) jako Nuts
Obraz syna / Painting, The (2001) jako Whistlin' Willie Weston
Biesiada wszystkich świętych / Feast of All Saints (2001) jako Rudolphe Lermontant
I'll Take You There / I'll Take You There (1999) jako Pan Gwin
Pewnego razu w lesie / Once Upon a Forest (1993) jako Phineas głos
Intruzi / Intruders (1992) jako Gene Randall
Buy & Cell / Buy & Cell (1989) jako Shaka
Cały ten zgiełk / All That Jazz (1979) jako O'Connor Flood
Zabawna dama / Funny Lady (1975) jako Bert Robbins
Gaz-z-z / Gas-s-s-s (1971) jako Carlos